CŠOD Radenci 1.dan

Osmošolci smo dočakali odhod v naravoslovno šolo v naravi.Pred šolo smo se zbrali 7.30, natovorili avtobus z našo prtljago in se odpeljali proti Gornjim Radencem. Vozili smo se kar tri ure, zaradi gostega prometa v Ljubljani . Vmes smo se ustavili pri gostišču Tušek v Kočevju, kjer smo pomalicali in v mini zoo-ju, ki ga imajo, opazovali tudi dva čisto prava medveda.

Suha krajina se je prelevila v Belo krajino in že smo parkirali ob našem domu CŠOD  Radenci. Gornji Radenci ležijo v dolini reke Kolpe, tik ob meji s Hrvaško. Vodja doma, gospa Nina, nas je po skupinah razvrstila po sobah, kjer smo razpakirali in postlali postelje.

Po kosilu smo imeli še nekaj prostega časa, ki smo ga namenili športnim igram pred domom in druženju po sobah.

Popoldan smo imeli kar dve delavnici, ena je bila vozlanje vozlov, druga pa raziskovanje živali, ki živijo v reki Kolpi. Zaradi visokega vodostaja živali nismo lovili sami, smo jih pa vseeno opazovali pod stereolupo, ob tem reševali rebuse in uganke, določali z določevalnim ključem in se ob opazovanju naučili veliko novega.

Po večerji smo odšli na nočni pohod z lučkami po vasi Gornji Radenci. Zanimivo je bilo, da razen bučanja reke Kolpe, nismo slišali nobenih drugih šumov. Smo pa srečali vojsko, ki skrbi za nadzor državne meje.

Pošiljamo vam lepe pozdrave in sporočamo, da se imamo zelo lepo.

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Galerija, Novice. Zaznamek za trajno povezavo.