Ekipa prve pomoči 2. na regijskem preverjanju

Danes je v Šempetru v Savinjski dolini potekalo že 18. regijsko preverjanje znanja prve pomoči učencev osnovnih šol. Letos je sodelovalo 5 ekip iz širše savinjske regije.

Po tesni zmagi prejšnji teden proti OŠ Dobje, na lokalnem tekmovanju v Šentjurju, se je naša ekipa v zadnjem tednu intenzivno pripravljala na današnje tekmovanje.  V zadnje priprave smo vključili tudi dva strokovno usposobljena člana reševalcev OZRK Šentjur, Maksa in Andrejo. Za njun dragoceni čas, nasvete in dodatno znanje, ki sta nam ga vlila, se iskreno zahvaljujemo.

Tekmovanje v Šempetru je potekalo na dveh nivojih. Reševanje testov iz poznavanja rdečega križa in znanja prve pomoči. Nato pa je sledilo še praktično tekmovanje, kjer se je ekipa na treh deloviščih preizkusila v reševanju dveh ponesrečencev.

Z prikazanim znanjem in suverenostjo se je ekipa zelo izkazala in na koncu dosegla odlično 2. mesto. Pohvaliti je potrebno čisto vse člane ekipe, Elo, Zarjo, Anžeta, Zoro, Zojo in Zalo, posebno pohvalo za odlično vodenje ekipe in odličen pristop pa zasluži naša vodja ekipe Pia.

Iskrene čestitke in naj vam to bogato poznavanje prve pomoči v življenju pride prav čim manjkrat.

Vaša mentorica Tatjana

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Galerija, Novice. Zaznamek za trajno povezavo.