Likovna priznanja ob koncu šolskega leta

Ob koncu šolskega leta so na šolo prispela priznanja za izbrana in razstavljena likovna dela na preteklih likovnih razpisih.

   SINTIJA ŠKORJAK iz 8.B razreda je v času spletnega šolanja ustvarila strip na temo koronavirusa. Likovni natečaj je organiziral JSKD Slovenija Na spletni natečaj Protistrip – s stripom proti virusu, ki je potekal med 26. marcem in 30. aprilom 2020, so prejeli dela 383 avtorjev in avtoric. Številna prejeta dela so izstopala po likovni kakovosti ali idejni izvirnosti. Pohvale za kakovost je  prejelo 19 avtorjev in avtoric. Med njimi je tudi Sintijin strip.  Vse prispele stripe si lahko ogledate na njihovi facebookovi strani.

Protistrip: https://www.fac ok.com/pg/JSKD.Likovna.dejavost/photos/?tab=album&album_id=908375219583707

SARA VIKTORIJA NOVAK iz 7.A razreda je prejela priznanje za likovno delo na  razstavi Bodi umetnik – 13. Mednarodni likovni natečaj »Igraj se z mano«. Posebna komisija je izbrala med 7176 likovnimi deli iz 9. držav. Najboljše umetnine so izstopale po raznolikosti in izvirnosti motivov na temi »Igraj se z mano« in »Naš svet, čist planet«. V času karantene zaradi koronavirusa so pripravili razstavo v Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu. v naslednjih mesecih se bo razstava selila še po drugih galerijah po Sloveniji.

Čestitke obema za izvirna likovna dela!

 

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Galerija. Zaznamek za trajno povezavo.