Mladi planinci na Vivodniku

V poklon svetovnemu dnevu športa smo se včeraj najbolj pogumni in neutrudni planinci odpravili na prvi planinski izlet v tem šolskem letu, na Vivodnik na Menini planini.

Zjutraj nas je avtobus, 33 planincev vseh generacij, odpeljal do vasice Okrog nad Motnikom, kjer je bila naša izhodiščna točka. Po gozdni poti smo občudovali že prve sledi jeseni in po dobri uri in pol prišli do Biba planine, kjer smo pomalicali. Čudovita razgledna točka je kljub oblačnem vremenu nudila pogled vse do Snežnika. Vreme se je že malo poigravalo z nami, saj nam je veter kuštral lase, ampak tudi sončni žarki so nam bili na trenutke naklonjeni.

Iz Biba planine smo po planinskih pašnikih mimo konjev in krav, ki so jih ravno nalagali na tovornjake za odvoz v dolino, prišli do Menine planine. Obiskali smo Vivodnik (1508 m) – najvišjo točko Menine planine. Najbolj pogumni so se kljub vetru in meglicam, povzpeli na leseni razgledni stolp. Ob sončnem vremenu iz tega stolpa lahko občudujemo Zgornjo Savinjsko dolino ter hribe, ki jo obdajajo. Tokrat je bil razgled na meglene oblake, ki so nakazovali spremembo vremena.

Malo daljši postanek smo opravili na planinskem domu na Menini planini, kjer smo se ogreli ob krušni peči, s toplim čajem ter pomalicali zadnje sendviče in podelili sladkarije. Ko so bili naši nahrbtniki malo lažji, želodčki pa polni, smo se odpravili po isti poti nazaj na izhodišče.

Dan smo preživeli v prijetni medgeneracijski družbi. Mladi planinci so se zagotovo naučili kakšen nov planinski trik ter spletli nova prijateljstva. Za vso organizacijo izleta se zahvaljujemo vodnikoma Vinkotu in Markotu iz PD Dramlje.

Obljubili smo si, da se vidimo še v večjem številu meseca novembra, ko bomo obiskali Slavnik – najvišji vrh primorske.

Prijeten in predvsem varen planinski korak do takrat!

Mentorica planinskega krožka na OŠ Dramlje

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Galerija, Novice. Zaznamek za trajno povezavo.