Osvojili smo tudi KRIM

V soboto, 4.3.2023, se nas je nekaj neustrašnih mladih planincev, skupaj s člani PD Dramlje, odpravilo na Krim. 1016m visok hrib nad Ljubljano, ki v lepem vremenu nudi čudovite razglede.

Ob 7. uri smo se zbrali na AP v Dramljah ter se posedli v gasilski kombi, nekateri pa v osebna vozila naših staršev, kateri so se nam izletu pridružili. Vožnja proti Iški vasi, kjer je bilo naše izhodišče, je hitro minila.

Jutro je bilo dokaj megleno. Na začetku vzpona smo občudovali zgodnje pomadno cvetje. Približno na pol poti, malce po prvi malici, pa nas je ogrelo toplo sonce, ki je nakazovalo čudovit dan. Tu nas je pričakala še vedno čudovita zimska idila.

Na Krimu smo pomalicali še drugič, želodčke pa ogreli  s toplim čajem. Žal je bila v dolini tako gosta megla, da smo lahko občudovali le naše najvišje vrhove.

Pot v dolino je zaokrožila preko Iškega Vintgarja. Med sestopom v dolino nas je razvajalo toplo sonce in snežne vragolije. Čudovito je bilo!

Če nam je verjamete, kako super se lahko imamo na planinskih izletih, se nam lahko že v mesecu aprilu pridružite in se sami prepričate. Nekaj tokratnih vtisov pa lahko najdete na spodnjih slikah.

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Galerija, Novice. Zaznamek za trajno povezavo.