Počastitev spomina na partizansko bolnico Zima

Marsikdo ne ve, da se za obnovljenim avtocestnim počivališčem Zima skriva čisto prava partizanska bolnica. Imenovana Zima. Letos, že tretje leto zapovrstjo, smo zopet obudili spomine na tiste čase. V sodelovanju z Zvezo borcev za vrednote NOB Šentjur in Celje ter KO ZZB NOB Dramlje, Osnovno šolo Ljubečna, Osnovno šolo Franja Malgaja podružnica Blagovna in Osnovno šolo Dramlje, ki je bila letos koordinatorka programa, smo pripravili kulturni program za obeležitev spomina na partizansko bolnico Zima. Program je otvoril predstavnik zveze borcev Šentjur Jože Žnidar, pozdravil praporščake in vse prisotne ter poudaril pomen sodelovanja mladih na tovrstnih prireditvah. 

Slavnostna govornika sta bila gospa Sonja Podbregar, ki je še kot majhna deklica spremljala svojo mamico bolničarko v tej bolnici in gospod Marjan Hrušovar, sin tedanjega zdravnika, ki je posebej pohvalil tako veliko udeležbo mladih in pa tudi svojcev in družin, ki jih vežejo skupni spomini na partizansko bolnišnico. Bilo je okoli 300 obiskovalcev.

Prireditev pa je v samem centru Dramelj spremljala tudi otvoritev fotografske razstave v počastitev spomina partizanski bolnici Zimi, ki jo je pripravil KO ZZB NOB Dramlje. Razstava bo v prihodnjih dneh na ogled v prostorih Osnovne šole Dramlje. 

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.