Zaključek bralne značke

Ogledali smo si igrico Svetlane Makarovič Vila Malina. Letos smo vsi člani knjižničarskega krožka podlegli večnemu prigovarjanju Vite Kožuh, da dramatiziramo njeno najljubšo pravljico. Učenci so igro pripravili pod režijo naše devetošolke Vite. S posojo kostumov in kakšnim nasvetom nam je priskočila na pomoč še naša dolgoletna strokovnjakinja za dramsko igro Anica Čede.

Branje nas bogati, nam odpira svetove, daje bogastvo dragocenih informacij, znanja in širi našo kulturo. Kultura pa je stičišče ljudi in življenja samega. In tako smo se v telovadnici zbrali najmlajši otroci iz vrtca, vsi osnovnošolci, kot gostje pa so se nam pridružili še srednješolci z Gimnazije Celje – Center in kulturni program popestrili z zvoki  Instrumentalne zasedbe GCC pod vodstvom Saša Šonca – “The Šlagers”.

Z Gimnazijo Celje – Center nas ne povezuje samo vpis v srednjo šolo in izobraževalni sistem. Letos smo se srečali in sodelovali tudi na “Evropski vasi”, kjer smo predstavljali Irsko. Saj vsi vemo, da je Irska tudi naš mednarodni projekt in jo že dodobra poznamo.

Program sta z govorom zaokrožila še naša ravnateljica Mirjana Aužner in ravnatelj GCC Gregor Deleja.

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Galerija, Novice. Zaznamek za trajno povezavo.