Zrno na zrno pogača – pri Korenjak diši po sveže pečenem kruhu

Petošolci smo sončno sredo preživeli pri Loških.V sredo, 23. septembra smo obiskali družino Korenjak, ki nas je nadvse gostoljubno sprejela. Že takoj ob prihodu nas je pričakalo delo, ki je nujno potrebno, da sploh lahko začneš peči kruh v krušni peči. Z gospo Štefko so učeni pripravili krušno peč. Nato pa smo s pomočjo gospe Klavdije in gospe Štefke zamesili testo za koruzni kruh.

Ko je testo vzhajalo, nas je gospod Martin popeljal po hlevu in nam razložil marsikaj zanimivega o skrbi za kmetijo. Učencem so ob teličkih, piščančkih in kravah hitro minevale minute…, saj kar naenkrat je bilo testo pripravljeno za oblikovanje v hlebčke in peko.

Med peko nas je, da nam ne bi bilo dolgčas, gospod Ivan popeljal po svojem muzeju. Muzej skriva čudovite skrivnosti, še več pa jih skriva sam gospodar, ki nam je ogled popestril z zanimivimi zgodbicami iz svojega otroštva in mladosti.

Mmmmm in potem je pridišalo, saj je bil kruh pečen. Spekli smo kar 33 hlebčov, zato je vsak dobil svoj hlebček. Skrbno smo si jih zavili v serviet in še tople odnesli na svoje domove.

Hvala družini Korenjak za vso prijaznost in pomoč pri izvedbi tega edinstvenega naravoslovnega dne, kjer so učenci lahko izkusili pristno življenje na kmetiji.

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.