5. oktober – dan učiteljev

V tednu otroka se je na naši šoli dogajalo marsikaj zanimivega, kar ste lahko prebrali že v prejšnjih prispevkih. Zadnji dan v tem tednu smo praznovali tudi učitelji, zato je bil ta dan še posebej pester in zanimiv.

Najprej so prve tri šolske ure naši učenci stopili v čevlje učiteljev in poučevali namesto njih. Seveda so se morali na poučevanje dobro pripraviti, načrtovati uro, si napisati pripravo, izdelati material, učne liste, predstavitve, pripomočke… In potem so stopili pred učence:

Po končanem poučevanju so se zbrali na “učiteljski” konferenci v zbornici, kjer so skupaj z ravnateljico in svetovalno delavko opravili analizo opravljenega dela. Povedali so, da je bilo poučevanje zanimiva izkušnja. Nekateri so se v tej vlogi kar hitro znašli, drugim je bilo težje. Ugotavljali so, da se je potrebno veliko pripraviti že preden stopiš pred učence. Pa tudi to ni vedno dovolj, saj so potem nekateri učenci prepočasni, drugi ne poslušajo, tretji ne razumejo razlage…Pri večini pa je bila vsaj v začetku zraven prisotna še trema.

Po končanem poučevanju so nas učenci povabili v telovadnico, kjer smo nadaljevali z učenjem angleščine…Pripravili so nam angleško predstavo “THE NEW GIRL”, ki je nastala kot ena od aktivnosti sodelovalnega projekta CELL. Skupina učencev, ki konec oktobra odpotuje v Varšavo, bo tam to predstavo uprizorila skupaj z vrstniki iz Španije in Poljske.

Za zaključek dneva učiteljev pa se je naš učiteljski pevski zborček predstavil s svojim petjem na 3. koncertu učiteljskih pevskih zborov v Ljubljani.

Ta vnos je bil objavljen v Galerija, Novice. Zaznamek za trajno povezavo.