Dobrodelni koncert – GREMO OKROG SVETA

V torek, 19. 3. 2024, smo na šoli organizirali zdaj že tradicionalni dobrodelni koncert, s katerim zbiramo sredstva za naš šolski sklad. Izkupiček koncerta je namenjen otrokom za plačilo nadstandardnih šolskih dejavnosti.

Letošnji koncert je imel naslov GREMO OKROG SVETA . Idejni vodji Andreja Črešnar in Maja Šantl sta naše učitelje najprej zadrževali na letališču in jih nato poslali na potovanje v različne dele sveta. Skupaj za našimi drameljskimi pevskimi biseri, ki so peli slovenske pesmi, pa sta poleteli najprej k temperamentni Španki Nini, v daljni Ameriki jih je sprejela Ana, nato jih je v Budimpešti gostil naš Madžar Luka, v Nemčiji se je z njihovo pomočjo naša Marija učila dvojine, najstarejša dekleta pa so se podala z Robijem kar v Francijo. Seveda pa jih je ob povratku v domovino pričakal tudi domači ansambel. Naši pevski talenti so se odlično izkazali na vseh svetovnih odrih in zaslužijo si en velik aplavz za suverene nastope na velikem odru.

V ozadju koncerta je potekal tudi izbor pesmi, ki se bodo uvrstile na predtekmovanje v okviru projekta NT&RC: “Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo”, ki bo 23. aprila 2024 v dvorani OŠ Hruševec. Komisijo so s svojo izvedbo najbolj prepričale: Nina Belak, Larisa Škorjak, Nuša Štrajhar in Valentina Jager. Držimo pesti za uspešen nastop v Hruševcu.

Hvala ansamblu Unikat in njihovi tehnični ekipi za celotno podporo pri izvedbi koncerta in vsem, ki ste oddali svoj prostovoljni prispevek za naše otroke!

Naši mladi novinarji pa so o koncertu posneli tudi reportažo za Štajerski val

Preberete lahko tudi prispevek na Sentjur.net

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Galerija, Novice. Zaznamek za trajno povezavo.