EVROPSKA VAS – ZAKLJUČNA PRIREDITEV

Evropska vas je mednarodni projekt, v katerem sodelujejo različne osnovne šole po Sloveniji. Namen projekta je spoznati vse pridružene članice Evropske unije. Učenci osnovnih šol preko celega leta spoznavajo izbrano državo, njihovo zgodovino, kulturo, navade, običaje, narodne noše, glasbo, kulinariko in recepte tradicionalnih jedi. Pod mentorskim vodstvom raziskujejo, razpravljajo, pripravljajo gradivo, izdelujejo plakate in oblikujejo kulturni program za predstavitev države. Svoje delo pa nato javnosti ob dnevu Evrope predstavijo na zaključni prireditvi.

Naša šola je v šolskem letu 2018/19 spoznavala Poljsko.

V sredo, 8. maja, je ekipa učenk in učenca 3.a razreda naše šole preživela dan v družbi svojih sovrstnikov na Krekovem trgu v Celju, kjer se je odvijala zaključna prireditev projekta Evropska vas. Nekaj minut po osmi uri je trg oživel, saj so učenci 34 osnovnih in srednjih šol ter vrtcev v Savinjski regiji hiteli na stojnice postavljat vse, kar so pri predmetih zgodovine, geografije, slovenščine, gospodinjstva, likovnega pouka, podaljšanega bivanja in interesnih dejavnosti uspeli raziskati, pripraviti, izdelati, oblikovati …

Na stojnici so naši učenci prav tako predstavili mednarodno knjigo STRONGER TOGETHER, ki je nastala kot plod sodelovanja med Poljsko in Španijo v projektu CELL, Erasmus+.

Naši učenci so na odru pred številnimi obiskovalci zaplesali tradicionalni poljski ples – Mazurko in tako na čudovit način zaključili pestro dogajanje.

Ker smo želeli obiskovalce naše stojnice čim bolj navdušiti in jih seznaniti s Poljsko, smo v ta namen priredili tudi nagradno igro, kjer so se mimoidoči pomerili v znanju o Poljski.

Izmed vseh, ki so pravilno odgovorili,  smo izžebali srečno nagrajenko, ki prejme mednarodno knjigo STRONGER TOGETHER. To je Amanda Ledinek, Žiče 88c, Loče.

Iskrene čestitke!

 

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Erasmus+, Novice, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.