GOZD, naravoslovni dan 6.razreda

V ponedeljek, 8.10.2018, so imeli šestošolci naravoslovni dan.Prvi dve šolski uri so poslušali predavanje in imeli delavnice na temo odraščanje pod vodstvom predavateljice Nuše iz ZD Šentjur. Po malici pa smo se odpravili na krajši sprehod do lovskega doma LD Dramlje, v Jazbine.

Sprva kislo vreme in rahel dež, ni zmotila dobre volje in radovednosti otrok. Na lovskem domu so nas odprtih rok pričakali člani LD Dramlje, ter glede na slabše vreme povabili v notranjost doma. Otroci so bili navdušeni nad vsemi trofejami, ki so visele s sten, nad tistimi poznanimi in manj poznanimi. Po pozdravu gospoda Matije, ki je starešina LD Dramlje, nam je gospod Zdravko z zanimivostjo pripovedoval o zgodovini lovstva, predstavil šege in običaje, predstavil  živalske vrste, ki jih otroci srečujejo v okolici Dramelj, ter z veseljem odgovarjal na zastavljena vprašanja otrok. Na koncu smo poslušali še zanimivo oglašanje šakala ter bili postreženi z odličnim čajem in piškoti. Polni novih spoznanj so otroci še celo pot klepetali o dogodivščinah z živalmi, katere srečujejo.

Za vso organizacijo in pripravljenost se zahaljujemo LD Dramlje, vsem zgoraj naštetim članom in gospodu Ivanu, da nas je pospremil do lovske koče in nazaj.

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.