HIBRA

image002 (1)hibra
Univerzum Minerva je v soboto, 14. 01. 2017, izvedla že 3. državno prvenstvo v hitrem branju. Tekmovanje je potekalo na Osnovni šoli III v Murski Soboti. Bralci so dosegali neverjetne bralne rezultate. O izjemnem napredku priča podatek, da so do zdaj presegli prag branja, 1000 besed na minuto, le trije tekmovalci. Letos jih je že 21.

Tekmovanja sta se udeležili tudi dve naši učenki Sara Kačičnik in Julija Horvat, ki sta že s samo uvrstitvijo prejeli srebrno državno priznanje v kategoriji otroci.

Šolo pa sta tokrat, po odlični uvrstitvi na šolskem tekmovanju (poleg Saše Horvat Kovačič), v kategoriji odrasli zastopali tudi učiteljici Ana Štor in Andreja Črešnar, ki je  zmagala v kategoriji odrasli.

Iskrene čestitke vsem uvrščenim!

Na državno tekmovanje se je, od prijavljenih 260 tekmovalcev, uvrstilo 66 tekmovalcev iz cele Slovenije. Hitri bralci so tekmovali v branju 3 člankov, ki so bili tematsko zelo različni in so zahtevali visoko stopnjo koncentracije. Tekmovalci so morali vse tri članke prebrati v hitrem tempu in kasneje odgovoriti na zastavljena vprašanja. Zmnožek hitrosti branja in odstotek obnove sta uvrstila posamezne tekmovalce. Tekmovanje je komplementarno tekmovanju Svetovne organizacije miselnih športov, v sklopu katere potekajo svetovna prvenstva v hitremu branju in tekmovanja v pomnjenju ter državno prvenstvo v pomnjenju memoriada®.

HiBra2017 najboljši tekmovalci_Foto Aleksandra Grah (1) HiBra2017 pogled na uro_Foto Aleksandra Grah (1)

 

Utrinke s lahko ogledate na tej povezavi: https://youtu.be/IyJ21U-xO_Q

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.