Irske aktivnosti v mesecu septembru

V mesecu septembru smo na šoli začeli z aktivnostmi, ki se dotikajo države Irske. Učencem in obiskovalcem šole smo uredili irski kotiček, kjer so si lahko prebrali vse o državi Irski in mobilnosti. Na osnovi irskega kotička je sledil kviz. Učenci četrtega razreda so preko šolskega radia razložili potek kviza in zastavili prvo irsko vprašanje. Drugi učenci so morali še v istem dnevu nanj odgovoriti in listek oddati v škatlo. Ob 12. uri istega dne je sledilo žrebanje in nagrada za srečnega izžrebanca.

Učenci so spoznavali irske pravljice, ustvarjali didaktične materiale/igre za pouk in preko iger usvajali angleško besedišče.

Učenke 3. in 6. razreda so ves mesec pridno plesale in prvič z irskim plesom uspešno nastopile pred učenci prvega in drugega razreda.

 

Učenci so se preizkusili v svojih ročnih spretnostih, ki se že skoraj pozabljajo. To jim je omogočila interesna dejavnost kvičke – kvačke, kjer z velikim veseljem ustvarjajo že svoje prve kvačkane izdelke.

Pri prvič izvedeni interesni dejavnosti angleško gledališče so se učenci srečali z irsko angleško pravljico in že poskusili z igranjem prvega dela.

Pri pouku so učenci spoznavali Irsko in ustvarjali likovne izdelke.

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Erasmus+, Galerija, KA1 Irska, Novice, Obvestila, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.