Mladi planinci na Svetem Urbanu

Včeraj na Gregorjevo, smo se mladi planinci OŠ Dramlje, odpravili na planinski izlet na Svetega Urbana nad Mariborom. Sprva mrzlo jutro, saj so termometri kazali -7°C, se je na poti v Maribor prelevilo v čudovit sončen dan.

V družbi PD Dramlje in nekaj staršev smo pohod pričeli pri Treh ribnikih, ki so v Mariboru sprva veljali kot vodni rezervat za potrebe mestnega vodnega jarka in obrambo pred Turki, danes pa so urejeni kot čudovita sprehajalna pot. Pot nas je vodila mimo naselij Počehova in Rošpoh, po gozdnih stezicah smo uživali v še vedno zimsko- jesenski preobleki, saj je bilo na poti ogromno suheha listja. Po dobrih 3 urah zmerne hoje, pa smo se povzpeli nad Kamnico na hribček, kjer stoji mogočna cerkev Svetega Urbana. Tam smo pomalicali se poigrali in zapisali kakšen nov spomin v planinsko knjižico. Bil je čudovit razgled na Maribor in Mariborsko Pohorje, kjer so smučišča še vedno pobeljena in vabijo na pomladansko smuko. Ko smo se vračali  proti avtobusu v Kamnico, so se vodniki odločili, da obiščemo še Snežni stadion. Bilo je res super, saj so bila tam poleg snega tudi igrala. Ves preostanek otroške energije je ostal tam, starejši pa so si privoščili kavico in počitek na toplem soncu.

Se že veselimo aprilskega izleta na Kriško goro. Pridružite se nam in tudi vi pišite čudovite pohodniške trenutke v družbi prijateljev.

PD Dramlje hvala za super organizacijo, vodenje in vso podporo med našimi skupnimi turami.

Mladi planinci OŠ Dramlje

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.