Mladi planinci zopet v akciji

V soboto, 7.1.2023 smo mladi planinci združili pohodne korake s starejšimi planinci in se odpravili na prvi planinski izlet v letu 2023. Tokrat smo obiskali bližnji hrib nad Štorami imenovan Veliki Bojanski vrh.

Jutranje zimske meglice v Štorah so navsezgodaj napovedovale, da se nekje višje nad nami skriva sonce. Pot nas je vodila vseskozi občino Štore, preko zaselka Kompole, kjer smo se od meglic poslovili. Ni bilo ravno sončno vreme, a naše dobre volje ni zmanjkalo. Malica ob 9.00 je dodala energije, da je zadnji nezahtevni vzpon po gozdni poti minil v trenutku. Na poti smo občudovali že skoraj prebujajočo naravo in čudovite razglede vse do Kamniško Savinjskih alp.

Na makedamski poti med Malim in Velikim Bojanskim vrhom se je odprl čudovit razgled na našo domačo Uršulo, ki je bila obsijana s soncem. Povzpeli smo se na Veliki Bojanski vrh, ki je popolnoma poraščen z bukovim gozdom, tako da tukajšnji razgledi niso segli prav daleč. So pa naši nahrbtniki postali lažji, saj smo jih izpraznili skoraj do konca.

V dolino smo se vračali po krožni poti čez Bojanski graben. Potoček, ki teče po grabnu je bil plitek in primeren za hojo po in ob njem. Spet smo lahko občudovali čudovite poteze narave, ki jih ustvarja sama. Od razjed v kamninah, trhlega drevja, različnih vrst mahov in praproti.

Domov smo se vrnili s spoznanjem, da je naravo potrebno ohranjat, ker je ona tista, ki nas navdihuje dan za dnem.

4.3.2023 se zopet družimo na izletu na Krim. Se vidimo takrat.

Lahek planinski korak v novem letu vam želimo.

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Galerija, Novice. Zaznamek za trajno povezavo.