OTVORITEV UČNE POTI NA URŠULO

Na vroče petkovo popoldne, 18. 6. 2021, smo se ljubitelji lepe narave zbrali na otvoritvi Učne poti Uršula. Ideja o učni poti se je več let rojevala in si utirala pot v glavi Boštjana Goleža, ki je s pomočjo Planinskega društva Dramlje, Osnovne šole Dramlje in Hajdi Čuješ ustvaril nekaj lepega, neprecenljivega in trajnega za vse nas in za naše zanamce.

V senci cerkve Sv. Ilija, v Šentilju, kjer je pričetek Učne poti Uršula, so predsednik Planinskega društva Dramlje Marko Lorger, Boštjan Golež, podžupanja gospa Silva Koželj in domači duhovnik Niko Kranjc z lepimi besedami pospremili prvi uradni pohod po učni poti. Na poti smo lahko občudovali lepo oblikovane učne table, urejeno pot in prelepo naravo Uršulskega hriba.

Na cilju, ob idiličnem pogledu na okoliško pokrajino in domačo cerkev Sv. Uršule so pohodnike pričakali pevci Drameljskega odmeva ter učenci OŠ Dramlje z učiteljico Marijo Klančar. S svojim prisrčnim nastopom so dodatno obogatili že tako lep in pomemben dogodek za Dramlje. Gospa ravnateljica Mirjana Aužner pa je zbranim pohodnikom namenila nekaj besed o pomembnosti Učne poti za šolo in naše učence.

Že nekaj časa smo v primežu epidemije in dogodki, ki so nam drugače bili samoumevni, so bili tako ali drugače prestavljeni ali prilagojeni. Zato je ob zaključku poti predsednica KS Dramlje gospa Nataša Seničar podelila še lanski priznanji KS Dramlje predsedniku Planinskega društva Dramlje Marku Lorgerju za 40 let uspešnega delovanja društva ter gospe Tereziji Lavbič za aktivno ter požrtvovalno delo v več društvih v kraju.

Učna pot Uršula je za krajane Dramelj, šolarje naše in sosednjih osnovnih šol in širšo javnost pomembna pridobitev. Na njej boste pridobili ali obnovili svoje znanje o kulturni dediščini Dramelj, geologiji, rastlinstvu, živalstvu. Uživali v  lepi naravi, v ptičjem petju in gibanju in ob koncu poti tudi v panoramskem razgledu po okoliških vrhovih.

Veselimo se srečanj z vami na naši poti, kjer si bomo veselo pokimali in se  pozdravili: “Dober dan, ni več daleč do cilja”.

Lucija Jager

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.