Praznični irski december

V mesecu decembru je bilo zelo praznično. Že prvega decembra smo imeli na naši šoli bazar, za katerega so učenci pripravili različne izdelke. V drugem in tretjem razredu so učenci ustvarjali tudi irske izdelke, ki so jih na bazarju razstavili na posebnem irskem mestu. Učenci so z irskimi značilnostmi poslikali krožnike, ustvarili irske slike (klife, barvite ulice in stopnice, pokrajino), bralna kazala, irske voščilnice, irske okraske in magnetne irske ulice.

 

Na bazarju so imeli posebno mesto tudi kvačkani izdelki, ki so jih ustvarili učenci pri interesni dejavnosti Kvičke – Kvačke, učiteljice in tudi nekateri starši ter stari starši. Hvala vsem za pomoč.

V decembru so se pri interesni dejavnosti Kvičke-Kvačke medgeneracijsko družili. Pridružile so se gospe iz ročnodelske sekcije Mravljice, učiteljice in tudi ravnateljica. Bila je zelo poučno in zabavno.

 

Od 10. do 13. 12. 2017 smo s skupnimi močmi učenci in učitelji oblekli debla naših dreves v mavrične šale, ki so jih učenci dnevno nosili v šolo. Najlepša hvala vsem, ki ste kakorkoli prispevali k lepši okolici naše šole.

V zadnjem tednu pred počitnicami je bil z nami ponovno irski radio in kviz. Decembrsko vprašanje se je navezovalo na irskega gosta. Učenci so morali napisati njegovo ime in listek oddati v Erasmus+ škatlo. Srečni nagrajenec je bil učenec iz drugega razreda.

Zadnji šolski dan, 22. decembra 2017, smo namenili proslavi ob dnevu samostojnosti in enotnosti naše Slovenije. V kulturni program smo vključili tudi nekaj angleškega jezika, in sicer angleške pesmi, ki so jih učenci povedali, zapeli in na njih tudi zaplesali.

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Erasmus+, Galerija, KA1 Irska, Novice, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.