PROJEKT KA1 – ODKRIVANJE SKRIVNOSTI IRSKE IN ANGLEŠKEGA JEZIKA

V okviru projekta mobilnosti KA1 – učna mobilnost posameznikov, ki je podprta s strani Erasmus + in kjer so bila za ukrep prejeta finančna sredstva Evropske unije, je bila OŠ Dramlje uspešna na razpisu s projektom, ki nosi naslov »Odkrivanje skrivnosti Irske in angleškega jezika« (povezava do rezultatov: http://www.erasmusplus.si/wp-content/uploads/2016/10/Sklep-KA101_2017.pdf).

Projekt je nastal z željo po dvigu znanja angleškega jezika med učitelji OŠ Dramlje in po dvigu jezikovnih sposobnosti učencev. S projektom želimo pridobiti novo znanje o državi Irski, razvijati strpnost do različnih evropskih kultur in povečati zanimanje in motivacijo za učenje tujega jezika tako med učitelji kot tudi učenci.

Projekt se je začel z mesecem junijem 2017 in bo trajal leto in pol. V okviru projekta se bosta dve strokovni delavki, v mesecu juliju 2017, odpravili na dvotedensko strokovno izobraževanje na Irsko. Tam bosta nadgradili strokovno znanje tujega jezika in podrobno spoznali irsko kulturo. Pridobljene kompetence bosta delili med učitelji in učenci OŠ Dramlje.

Na šoli so se že začele odvijati različne aktivnosti, ki so v povezavi z Irsko. Učitelji in učenci so reševali anketo o predznanju o državi Irski, pokušali so  Irske sladice (Irish potato candy in Irish banana bread), pri urah angleščine so preko iger spoznavali značilnosti Irske in plesali irski ples. Na šoli pa je že tudi pripravljen Irski kotiček, kjer se bodo lahko vsi obiskovalci šole poučili o značilnostih Irske in si ogledovali slike.

Več o Irski in strokovnem izobraževanju še sledi na tej strani. Tako, da vabljeni k sprotnemu spremljanju dogajanja na Irskem in na OŠ Dramlje.

 

Lepo pozdravljeni,

Ana Štor in Lucija Jager

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Galerija, KA1 Irska, Novice, Obvestila, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.