Sprejem prvošolcev in prvošolk v šolsko skupnost

Mesec december je bil zares čas praznovanja. Petek, 14. 12. 2018, pa je bil prav poseben dan za naše prvošolce in prvošolke. Kot že tradicija veleva so najprej sklenili iskreno prijateljstvo z devetošolci, nato pa so bili sprejeti še v šolsko skupnost OŠ Dramlje. Ampak to ni bilo kar tako…

Sprejem se je pričel precej živahno, s plesom učenk ŠPF-ja, ki so pozdravile naše prvošolce in prvošolke. Nato sta povezovalki Petra K. in Teja G. učencem predstavili in razložili, kaj pomeni biti član šolske skupnosti učencev in kako na naši šoli to izgleda.

Z dramsko igro Primoža Suhadočana “Zakaj se je medved naučil brati“, so Petra K., Kaja S. in Aneja V., učencem 1. razreda približale pomen branja in bivanja v šoli.

Še pred slovesno zaobljubo, so morali prvošolci in prvošolke opraviti “sprejemni izpit” – kviz “Lepo je biti učenec/učenka” OŠ Dramlje. To pa ni bila tako lahka naloga, saj smo se morali vsi precej potruditi. Da pa so učenci 1. razreda postali pravi člani šolske skupnosti, so morali glasno izreči tudi slovesno zaobljubo.

Učenke in učence je nagovorila tudi ravnateljica in učencem podelila uradna potrdila ter majhno presenečenje.

Vzdušje je bilo zares razigrano in vsi skupaj smo preživeli lep dopoldan.

Sicer pa se sami lahko prepričate ob fotografijah.

Mentorica šolske skupnosti:

Vesna Reihss Cingl

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Galerija. Zaznamek za trajno povezavo.