TEDEN DNI DEJAVNOSTI NAŠIH PETOŠOLCEV

Učenci 5. razredov  ponavadi meseca junija obiščejo šolo v naravi na Debelem rtiču, kjer spoznavajo primorsko okolje, urijo plavanje, spoznavajo kulturne in druge zanimivosti našega obalnega sveta, se družijo, zabavajo in spletejo prijateljske vezi s petošolci iz drugih osnovnih šol širom po Sloveniji. Letos je bila žal ta generacija petošolcev prikrajšana za to enkratno življenjsko izkušnjo zaradi okoliščin koronavirusa. Vsi si pa seveda želimo, da bodo bogatejši za to izkušnjo v začetku novega šolskega leta. 

V zadnjih dveh tednih smo vse dneve dejavnosti, ki bi jih učenci doživeli in izkusili v šoli v naravi, prilagodili in izvedli v našem domačem okolju. Uspešno smo izpeljali kulturni dan, dva športna dneva, dva tehniška dneva ter en naravoslovni dan. 

Tako smo si ogledali filme in si ob tem pričarali vzdušje kinodvorane, utrjevali smo znanje slovenskih pokrajin in skozi skupinsko delo odkrivali še neznane zanimivosti Slovenije. Raziskovali smo zrak in veter in si v ta namen izdelali jadrnice in vetrnice ter jih preizkusili v naravi, tudi v potoku blizu šole.

Družinsko gledališče Kolenc nam je  predstavilo svoj mini živalski vrt. Spoznavali smo življenje različnih živali, nekateri izmed učencev so premagali strah, potipali in pobožali žival, tisti najpogumnejši pa so si okoli vratu nadeli gibljiv, sikajoči šal.  V teh dneh smo se odpravili na pohod na Uršulo in se na predzadnji šolski dan preizkusili v atletskih disciplinah z drugimi učenci naše OŠ Dramlje. 

Več pa naj povedo same fotografije…

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Dnevi dejavnosti, Galerija. Zaznamek za trajno povezavo.