Drugošolci obiskali kmetijo Korenjak

V torek smo se v lepem sončnem vremenu odpravili na kmetijo Korenjak.

Pričakala nas je nasmejana družina, ki nas je toplo sprejela v svojo hišo. Kar takoj smo se lotili dela. Ja, nismo šli le na obisk, temveč smo prišli zamesti in speči kruh v krušni peči. S skupnimi močmi smo zamesili testo in ga dajali vzhajati. Gospa Štefka nas je podučila kako se mesi kruh in nam zaupala tudi kakšno majhno skrivnost dobrih kuharic. Nato je vsak učenec, s pomočjo gospe Klavdije in gospe Štefke, oblikoval svoj kruhek in ga še pustil malo počivat. Kar kmalu pa je bil čas, da je bil kruh pripravljen za peko.

Med peko smo se odpravili ven, kjer nam je gospod Martin razkazal svoj hlev, gospod Ivan pa svojo neverjetno zbirko starin.

Med našim raziskovanjem kmetije se je kruhek spekel in gospodinja nas je že klicala, da bo potrebno, “vzeti kruh iz peči.” Vsak je iz peči vzel kruhek in ga dal na pogrnjeno mizo, da se ohladi. Spekli smo kar 39 kruhkov. Malo smo se še poigrali nato pa si je vsak izbral svoj kruh in si ga skrbno pospravil v nahrbtnik. Vsem so se cedile sline, saj je svež kruh tako lepo dišal.

Ob koncu pa naj se še iskreno v imenu drugošolcev in učiteljic zahvalim družini Korenjak za gostoljubje, dobro voljo in čudovit dan, ki smo ga lahko preživeli z vami na vaši kmetiji.

Učiteljici Maja in Lucija

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Dnevi dejavnosti, Erasmus+, KA2 CELL, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.