ZLATO PRIZNANJE – Državna revija otroških in mladinskih pevskih zborov Zagorje ob Savi

ZLATO???   ZLATO!!!

»Nikoli si nisem mislila, da bom z zborom kdaj stala na tem odru« razmišljam in še vedno ne morem dojeti…
Vsaki dve leti se v Zagorju ob Savi na državnem tekmovanju predstavijo najboljši otroški, mladinski in srednješolski  pevski zbori. Letos je pevski praznik v Zagorju slavil svojih 50 let.
Na letošnjem državnem tekmovanju, ki je potekalo od 26. do 28. 3. 2018 v dvorani Delavskega doma v Zagorju ob Savi, je naš otroški pevski zbor prejel zlato priznanje. 27. marec 2018 je bil naš težko pričakovani dan, ko smo s pianistko Valentino Černe nastopili pred petčlansko ocenjevalno komisijo in jo prepričali. Na podelitvi priznanj ob koncu zadnjega tekmovalnega dne pa smo poleg zlatega priznanja prejeli še posebno priznanje za najboljši nastop otroškega pevskega zbora – debitanta 26. revije Zagorje ob Savi.
Sanje vsakega mladega pevca in zborovodje v Sloveniji – stati na odru v Zagorju in prejeti kakšno odličje – so se nam uresničile!
A pot do odra v Zagorju je bila za nas veliko daljša kot ena ura vožnje z avtobusom. Začela se je pred dvema letoma, ko smo bili na občinski reviji predlagani na regijski nivo. Lani maja smo se v Rogaški Slatini prvič udeležili regijskega tekmovanja in si z zlatim priznanjem prislužili vstopnico za Zagorje. Sledile so priprave, prepletali so se občutki odgovornosti, veselega pričakovanja pa tudi strahu in iskanja zaupanja vase.  Vseskozi smo čutili veliko podporo šole in staršev in ob koncu čutili, kako se tega uspeha z nami vsi iskreno veselijo. Več si ne moreš želeti. ISKRENA HVALA!
Česar je polno srce, to usta govore, pravi pregovor. Pa vendar tokrat ni tako. Sreče, ki jo tokrat nosimo v svojih srcih, se ne da opisati. Z otroki se samo pogledamo in drug iz drugega  že izvabimo nasmeh neskončnega notranjega zadovoljstva! Vsi čutimo isto! Ponovila bom svoje besede lanskega  spoznanja:  Hvaležna sem, da so otroci lahko doživeli, da se je za resnično srečo treba potruditi po svojih najboljših močeh –  in z vso ljubeznijo, bom dodala letos.

Zborovodkinja Marija Klančar

Povezava na posnetek nastopa OPZ Dramlje

Prispevek o nastopu (portal Sentjur.net)

Fotogalerija JSKD

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Galerija, Novice. Zaznamek za trajno povezavo.