Irske aktivnosti v marcu

V mesecu marcu so tretješolci v okviru projekta in učnih ur pri spoznavanju okolja raziskovali slovenske muzeje, ustvarili plakate in jih predstavili. Nekateri učenci so si muzeje ogledali tudi v živo.

V ponedeljek in torek (12. in 13. 3. 2018) se je učiteljica Lucija udeležila seminarja na področju krepitve kompetenc strokovnih delavcev na področju vodenja inovativnih pristopov k poučevanju. Tam je spoznavala nove inovativne metode in načine poučevanja ter prisluhnila primerom dobre prakse.

Učenci so preizkušali nove načine poučevanja preko sodelovalnega dela in učenja.

V tednu pred sobotnim irskim praznikom St. Patricka (17. marca) smo ustvarjali različne irske izdelke. Nastali so Leprechauni, mavrice, verižice, irska očala, klobuki, reševali so se delovni listi, pisale dobre želje, poslušale pesmi in gledale risanke. Spremenil se je tudi irski kotiček.

 

V petek, 16. 3. 2018, smo v šoli praznovali irski praznik St. Patrick’s day. Zavrteli smo si irsko glasbo, se učili pravih irskih gibov in s pomarančnim sokom v zelenih kozarčkih nazdravili prihajajočemu prazniku (17. marca). Ta dan smo vsi učitelji nosili kvačkane zelene triperesne deteljice.

Pri irskem radiu, zaradi St. Patrick’s dneva, podeljene kar tri nagrade. Brale sedmošolke, srečni nagrajenci pa so bili učenci iz petega, sedmega in devetega razreda. Vsem iskreno čestitamo!

Izdelava scene za irsko ljudsko pravljico in 1. branje dramatizirane zgodbe.

 

Osmošolci so 2. razredu predstavili poskuse iz agregatnih stanj in plovnosti. Sodelovalno učenje ali ko starejši učijo mlajše: prava mala tržnica znanja. Hvala tudi učiteljici Tatjani, ki je pomagala izvesti aktivnosti.

Šestošolci so z učiteljico Barbaro ustvarjali domišljijske potopise z naslovom: Moje potovanje na Irsko.

Med vikendom (23. in 24. 3. 2018) se je 8 učenk 3. triade udeležilo angleškega vikenda na OŠ Vojnik. Z njimi sta bila tudi učitelj Mitja in naš irski prijatelj David Ryan. Tam so učenke komunicirale kar s petimi naravnimi govorci angleškega jezika in sodelovale pri angleških delavnicah, vezanih na tematiko kreativnega pisanja, komunikacijskih iger in interaktivnega kviza o metajeziku. Zahvaljujemo se ekipi OŠ Vojnik, glavnemu organizatorju Gregorju Rojcu in ravnateljici Olgi Kovač. Hvala tudi Davidu Ryanu, da je bil del angleškega vikenda.

27. 3. 2018 se je odvijal mednarodni kulturno-likovni dogodek “Igraj se z mano”, letos v Koroški galeriji likovnih umetnosti Slovenj Gradec. Udeležil se ga je tudi eden izmed naših nagrajenih učencev s svojim likovnim delom – Irski keltski simbol. Vsi nagrajenci so sodelovali pri likovnih delavnicah in skupni postavitvi otvoritvene razstave.

 

Pri angleščini smo pisali voščilnice za veliko noč in jih po pošti poslali v Anglijo. Tam jih bodo prejeli angleški osnovnošolci, ki so tudi za naše otroke ustvarili velikonočne voščilnice. Komaj čakamo, da jih vidimo. Predčasno pa smo že poslali angleško e-pošto z našim voščilom. Hvala učiteljica Anja Žmahar za sodelovanje.

Šestošolci so pred prazniki, skupaj z učiteljico Karlo, spoznavali in pripravljali slovenske jedi po tradicionalnih receptih. Za veliko noč so samostojno pobarvali jajčka in pripravili mini orehovo potičko.

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Erasmus+, Galerija, KA1 Irska, Novice, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.