Planinski izlet na Kriško goro

V soboto, dober teden nazaj, smo se mladi planinci drameljske osnovne šole skupaj s planinci PD Dramlje odpravili na Kriško goro. Vreme nam je tokrat že dva dni pred izletom krojilo usodo, saj se je vremenska napoved spreminjala iz ure v uro, a so se naši vodniki odločili, da izlet izpeljemo.

Ob 7. uri nas je 20 učencev skupaj z mentorico in starejšimi planinci sedlo na avtobus in odpeljali smo se proti Golniku na Gorenjskem. Naše izhodišče je bil Gozd nad Golnikom, a so se vodniki odločili, da glede na razmočena tla izberemo za vzpon zahtevnejšo pot, nekaj kilometrov nižje od prvotnega plana, ki je bila kasneje spoznana kot odlična izbira. Saj je na položnejši poti zaradi deževja prevladovalo blato in gozdarje bi motili pri spravilu lesa.

Vreme je sicer bilo oblačno in v gornjem delu poti se je kazala megla. Upali smo, da jo s svojo vztrajnostjo le preženemo. Približno pol ure pred vrhom smo si oddahnili in prvič pomalicali, saj smo nekateri nosili kar težka bremena slastnih sendvičev.

Pot proti vrhu se nam je vedno bolj odpirala in nam kazala čudovite razglede na Kranj in Gorenjsko. Kako bi bilo šele, če bi bilo vreme jasno? Na vrhu pa megla, ki smo jo želeli odpihniti, a nam žal ni uspelo.

S čajem in dobrotami iz nahrbtnikov smo se okrepčali v planinski koči, na kmečki peči posušili oblačila, se podružili, podpisali v knjigo pohodnikov, zapisali vtise v svoje planinske knjižice in se po kozji poti krožno vrnili na naše izhodišče Gozd, kjer nas je čakal avtobus.

Pot do doma je hitro minila in že se kujejo načrti za naše zadnje druženje letos, ki bo 21.5. na Raduho.

Tisti naj planinci pa se bomo udeležili tudi planinske tabora v Dovju, ki bo letos že takoj po koncu šolskega leta. Vse informacije dobite starši in učenci pri mentorici ali pa na PD Dramlje.

Za čudovito vodenje, dan poln vtisov, novih prijateljstev ter vso organizacijo se zahvaljujemo PD Dramlje. Hvala, ker se trudite za nas!!!

Lep planinski pozdrav in naj bo varen korak.

 

 

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Galerija, Novice. Zaznamek za trajno povezavo.