NARANGEO 2

Dve leti sta minili ob pouku na daljavo in “mehurčkih”, ki niso dopuščali mešanja oddelkov, a ideja o sodelovalnem vikendu je tlela v glavah in srcih mentorjev. Čas je dozorel, svet se je spremenil in NARANGEO je ponovno dobil priložnost.

Tako smo v ponedeljek  25. in torek 26. aprila izvedli drugi, dolgo pričakovani sodelovalni “vikend”, katerega rdeča nit je bila letos v današnjem času tako malo spoštovana prst iz katere vsi prihajamo in v katero se nekega dne vsi tako ali drugače vrnemo.

Format je ostal isti: 21 učencev in učenk razdeljenih v tri skupine, sodelujoči učitelji in letos še gostja, Katrina, naravna govorka angleškega jezika.  V dveh dneh smo izvedli tri enourne delavnice, tradicionalno spekli pico, izdelali nove napise za učilnice predmetne stopnje, se skrivali po šoli, odigrali zanimivo družabno igro igranja vlog in sodelovalno načrtovali NARANGEO ekskurzijo v tujino.

Pri naravoslovju so učenci reševali zanimive uganke o prsti v stilu “escape room”, ki jih je pripravila mentorica Tatjana Završnik. Pri geografiji in gospodu Hebarju, so udeleženci najprej spoznavali pomen prsti ter vpliv podnebnih sprememb na njeno rodovitnost. Nato so odkrivali države, ki najbolj onesnažujejo naš planet. Pri angleščini pa je tokrat glavno besedo prevzela naravna govorka Katrina Kessler, ki je učence spodbudila h kritičnemu razmišljanju o dani temi in s tem povezani prihodnosti našega planeta.

V torek po tretji izvedbi delavnic, so učenci podali povratno informacijo o tokratni izvedbi sodelovalnega vikenda in skupaj z mentorji načrtovali še ekskurzijo v tujino, ki jo bomo izvedli v juniju. Dejavnost je pripravil in vodil učitelj Simon Hebar.

Sodelovalni “vikend” je v celoti uspel in učenci so v svojih odzivih podali obilico idej za prihodnje izvedbe, kar kaže na njihovo ustvarjalnost in željo po dejavnostih, ki presegajo ustaljeno šolsko delo. To pa je tisto kar jim NARANGEO vsekakor lahko in želi ponuditi!

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Galerija, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.