Povabilo k branju in bralni znački v času, ko smo doma

Dragi učenci, učenke, spoštovani starši!

Več in bolj ažurne podatke, boste našli pod menijem Pouk na daljavo, kjer bo tudi podstran šolske knjižnice na daljavo.

Ker si želimo, da bi čas, ki ga te dni preživljamo doma, namenili tudi branju, smo oblikovali tudi posebno rubriko KNJIŽNICA.

Branje je dejavnost, ki sprošča, opogumlja, povezuje, združuje, zabava, sploh pa v času, ko moramo ostajati doma, omogoča druženje in potovanje po različnih krajih, mestih, svetovih … 

Odločili smo se, da bomo omogočili tudi izvajanje bralne značke za učence in starše na daljavo. Da boste učenci in/ali starši lahko brali tudi v času, ko so knjižnice zaprte, objavljamo spodaj nekaj spletnih naslovov, kjer so dostopne elektronske knjige oz. vsebine. 

V kolikor boste v tem času prebrali katero izmed knjig z domače knjižne police, s teh ali drugih spletnih naslovov, vas vabimo, da nam prebrano vsebino posredujete. Odločite se lahko, da vsebino zapišete ali svoje pripovedovanje posnamete (glasovni ali videoposnetek)  in opravljeno delo pošljete na: barbara.krajnc@osdramlje.si od 6. do 9. razreda, od 1. do 5. razreda pa to uredite s svojimi učiteljicami.

V želji da boste dneve doma preživljali tudi ob branju, vas najlepše pozdravljam

Knjižničarka Barbara

BRALNA ZNAČKAhttps://www.bralnaznacka.si/sl/aktualno/seznam-predlogov-in-povezav

Brezplačna izposoja e-knjig: https://www.biblos.si/

Prva donirana slikanica: Stanislav Jančič: Medijeve barvne zgodbice: Med legendo in resnico o gradovih in gospodi Celjski:  https://issuu.com/tiskarnamodex/docs/medijeve_zgodbice

Brezplačne knjige založbe ZALA: ZALOŽBA ZALA

Medvedi in medvedki: https://issuu.com/emka/docs/medvedi_in_medvedki_2015_listalnik

Sčasoma bomo dodajali še več primernih povezav za prebiranje knjig preko spleta.

 

 

 

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.