SLOVENSKA BESEDA V PESEM UJETA – koncert ob slovenskem kuturnem prazniku

Na predvečer slovenskega kulturnega praznika smo v OŠ Dramlje pripravili prireditev, s katero so nastopajoči slovensko besedo v čudovitih pesmih ponovno ponesli globoko v naša srca.

Učenka KAJA SOVINC nas je v uvodu ob spremljavi pevskega zbora nežno in čustveno popeljala v prelep glasbeni večer. Marsikomu se je ob njenem petju utrnila solza…

Po “Prešernovem” uvodu je nastopilo kar nekaj solistov, vsi s slovensko pesmijo. Tako so svoje talente z občinstvom delili še Unikatovci Matic Supovec, Davor Pušnik in Andreja Češnar, učiteljica Manja Gobec in šolska zborovodkinja Marija Klančar. Pozabiti ne smemo še Otroškega in Mladinskega pevskega zbora OŠ Dramlje s korepetitorko Valentino Černe, ki se ponaša z zavidljivimi uspehi na zborovskih tekmovanjih. Izjemno lep nastop so imele tudi članice Vokalne skupine Glasovir (med katerimi pojeta tudi dve učiteljici naše šole, Ana Štor in Saša Horvat Kovačič), ki s svojimi nastopi pogosto podprejo šolske prireditve. In ne nazadnje je s sijajnim nastopom presenetila še vokalna skupina učiteljic. V vlogi Prešerna je nastopil učenec Jakob Mihevc, vse skupaj pa sta povezovala učenca Teja Gorjup in Filip Jager.

Vseskozi pa je na odru ostajal salonski orkester Lucky & the Pipes pod taktirko Srečka Cizlja. S prepričljivim in ubranim igranjem so skupaj z vokalisti ustvarili sijajno vzdušje v dvorani.

Zdaj že tradicionalna dobrodelna prireditev, združena s kulturnim praznikom, je zopet pustila izjemen vtis na poslušalcih, kar kaže na izredno predanost in prijetno pripadnost vseh vpletenih.

Barbara Krajnc

 

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Galerija, Novice. Zaznamek za trajno povezavo.