Šola v naravi

Letna šola v naravi

Želimo, da bi se tudi v tem šolskem letu učenke in učenci 5. razreda udeležili letne šole v naravi, ki jo bo po programu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport organizirala šola v letovišču Debeli rtič v času od 12. – 16. junija 2023. Izpopolnjevali bodo veščine plavanja, se družili z vrstniki, spoznavali bodo morsko in obmorsko rastlinstvo, se navajali na samostojnost, vzdrževanje higienskih navad in skrbeli za svojo počitniško opremo. Na enem od roditeljskih sestankov bomo starše in skrbnike podrobno seznanili o poteku letne šole v naravi. Želimo, da se tega dodatnega programa vzgajanja in izobraževanja udeležijo vse učenke in učenci.

Zimska šola v naravi

V TRC Trije Kralji bomo letos razredniki in učitelji smučanja odpeljali 7. razred naše šole. Zimska šola v naravi bo potekala  v mesecu februarju (13. 2. – 17. 2. 2023). Zimska šola v naravi je namenjena predvsem učenju in izpopolnjevanju smučarskega znanja, kar bomo potrdili s smučarskim tekmovanjem. Tudi ostale zabave na snegu ne bo manjkalo, odpravili pa se bomo tudi na nočni pohod z baklami, pa tudi »bowlali« bomo.

CŠOD – 8. razred

Otroci 8. razreda bodo teden dni, od 24.10. do 28. 10. 2022, preživeli v CŠOD Trilobit. Tema projektnega tedna je Teden preživetja v naravi, ki temelji v prepletu naravoslovnih, družboslovnih in športnih dejavnosti. Poudarek je narava, sobivanje, skrb in iznajdljivost, manjkalo pa ne bo druženja, krepitve odnosov in sodelovalnega duha.

CŠOD – 9. razred

Otroci bodo teden dni, od 17.10. do 21. 10. 2022, preživeli v CŠOD Rak vpeti v naravoslovne dejavnosti, ki se bodo prepletale s kulturo in športom. Tema projektnega tedna je Šport in zdravje. Poudarek bo predvsem na druženju in pozitivnih medsebojnih odnosih.

Plavalni tečaj – 1., 2. in 3. razred

V letošnjem letu se bodo male šole plavanja udeležili učenci od prvega do tretjega razreda. Tečaj bo kot že mnogo let potekal v Thermani Laško konec meseca maja v izvedbi OŠ Dramlje.