Šola v naravi

Letna šola v naravi

Želimo, da bi se tudi v tem šolskem letu učenke in učenci 5. razreda udeležili letne šole v naravi, ki jo bo po programu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport organizirala šola v letovišču Debeli rtič v času od 22. – 26. maja 2017. Izpopolnjevali bodo veščine plavanja, se družili z vrstniki, spoznavali bodo morsko in obmorsko rastlinstvo, se navajali na samostojnost, vzdrževanje higienskih navad in skrbeli za svojo počitniško opremo. Na enem od roditeljskih sestankov bomo starše in skrbnike podrobno seznanili o poteku letne šole v naravi. Želimo, da se tega dodatnega programa vzgajanja in izobraževanja udeležijo vse učenke in učenci.

Zimska šola v naravi

V TRC Trije Kralji bomo letos razredniki in učitelji smučanja odpeljali 7. razred naše šole. Zimska šola v naravi bo potekala prvi teden v mesecu februarju. Zelo veliko bomo smučali, imeli smučarsko tekmovanje, zabavali se bomo na snegu (delali kipe, imeli snežne igre), imeli nočni pohod z baklami, pa tudi »bowlali« bomo.
Da bo druženja še več, bodo poskrbeli tudi učenci iz OŠ Blaža Kocena Ponikva, s katerimi bomo sodelovali ves čas bivanja na Treh kraljih.

 

CŠOD – 8. razred

Bela krajina leži na jugovzhodnem delu Slovenije, kjer se stikata dinarski in belokranjski plitvi kras. Skrivnostno kraško podzemlje skriva številne kraške jame z različnimi živalskimi vrstami. Izvor imena pripisujejo belim brezam, ki so jih polne planjave, ali pa lanu, iz katerega je bila nekoč stkana večina oblačil, ki so bila vsa bela. V tem prelepem okolju, neposredno ob reki Kolpi, leži sredi travnikov, njiv in gozdov vasica Radenci, v kateri je tudi CŠOD Radenci.
Otroci bodo teden dni preživeli vpeti v naravoslovne vsebine, prepletene z družabnimi in športnimi vsebinami.

 

Plavalni tečaj – 1., 2. in 3. razred

V letošnjem letu se bodo male šole plavanja udeležili učenci od prvega do tretjega razreda. Tečaj bo kot že mnogo let potekal v Thermani Laško konec meseca maja v izvedbi OŠ Dramlje.