CŠOD Radenci, dan 2

2. dan naše šole v naravi, v CŠOD Radenci ob Kolpi nas je pričakalo deževno vreme.

Zopet ne bomo mogli ven, niti na igrišče med odmori. So nas pa zato potolažili s tremi zanimivimi delavnicami. Skupaj z učenci OŠ Ivana Cankarja iz Vrhnike so nas razdelili v tri velike skupine po 20 učencev. Vsaka skupine se je tekom dneva udeležila vseh treh delavnic, ki so bile zanimive, poučne in vezane na Belo krajino, katero trenutno spoznavamo. Prva delavnica je bila izdelovanje tradicionalnih belokranjskih pisanic, ki smo jih tudi mi napravili tako, da smo najprej izpihali jajce, s pisačem, v katerem smo stopili čebelji vosek naredili najprej vzorec, to pobarvali v rdeči barvi dobljeni iz rdečega krep papirja, nato zopet dodajali vzorec z voskom in nazadnje jajce pobarvali še v črni barvi. Ko se je posušilo smo dodali še vrvico in cof iz rdeče volne.

Druga delavnica nas je povedla v svet kulinarike. Po skupinah smo s pripravljenimi materiali, z avtentičnim belokranjskim receptom in čistimi rokami spekli belokranjsko pogačo, posuto s kumino in piransko soljo.

Tretja delavnica je bila bolj športne narave. Streljali smo z lokom, najprej samo za vajo, nato pa izvedli tekmovanje. Kar dobri smo bili.

Ena skupina pa je med odmorom za počitek po kosilu pisala še Cankarjevo tekmovanje.

Po slastni večerji je sledil še kulturni program. Zopet smo se razdelili v skupine in pripravili kratek skeč o tem kaj se dogaja pri pouku. Zabavno je bilo in tako smo zadovoljni legli k počitku.

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Galerija, Novice. Zaznamek za trajno povezavo.