Drameljčani še tretjič na Angleškem vikendu!

Leto je naokoli in ponovno je čas, da poročamo o še eni izvedbi Angleškega vikenda! Letos so se učencem in učenkam glavnega organizatorja OŠ Vojnik v petek 3. in soboto 4. februarja, pridružili nadarjeni učenci iz kar dveh šol: že v tretje Drameljčani in letos prvič učenke iz OŠ Ljubno ob Savinji z mentorico Katjo Zagožen.

Iz Dramelj so v Vojniku sodelovali učenec in učenke 8. razreda Jakob Debeljak, Ana Kozamernik, Vita Kožuh, Nika Hliš, Lucija Lavbič, Kaja Vodeb, Nina Jesenek in Špela Dobnik.

Projekt se iz leta v leto širi in pridobiva na kvaliteti in pomenu. Letošnja izvedba je bila, kot rečeno, prva s kar tremi šolami udeleženkami in kar tremi skupinami rojenih govorcev angleškega jezika, med katerimi je bil jezikovni asistent na GCC in gostujoči profesor na Univerzi v Mariboru. Poleg pogovorov in delavnic z rojenimi govorci so bili udeleženci deležni še vrste drugih dejavnosti, ki so potekale v izključno angleškem jeziku: kreativne delavnice, kjer smo reševali nenavadne naloge in izumljali najbolj nenavadne naprave, kuharske delavnice, kjer so učenci in učenke ustvarili sladice za sobotno pogostitev ob zaključku projekta, delavnice o angleški kraljevi družini, delavnice gradnje “stavb” iz testenin 🙂 in delavnic samoobrambe za dekleta in fante. Petkov večer pa smo, kot vsako leto, zaključili z ogledom filma v angleškem jeziku.

V soboto so se nam pridružili še starši in skupaj smo se zahvalili ekipi OŠ Vojnik na čelu z Gregorjem Rojcem in ravnateljico Olgo Kovač za uspešno organizacijo že sedme ponovitve tega projekta in ponovno povabilo OŠ Dramlje k sodelovanju in soustvarjanju.

See you next year!!!

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Novice, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.