Erasmus+ CELL – Olivenza 2019 – 3.dan

Za opis tretjega dne naše mobilnosti je bila zadolžena učenka 9. razreda Maja Aužner!

V soboto, 25.5.2019 smo se že ob 8.00 uri zbrali pred šolo. Od tam smo se odpravili na pohod. Pot je bila dokaj dolga, ampak sproščujoča in mirna, saj smo večino časa hodili po ravnem. Kmalu smo se ustavili na razgledni točki, kjer smo imeli čas, da se odžejamo. Nadaljevali smo našo pot proti končni točki. Med potjo smo se seveda tudi pogovarjali in zabavali. Čez nekaj časa smo zagledali stolp, s katerega smo lahko opazovali čudovit razgled. Po krajšem počitku smo se  odpravili nazaj na pot. Spet smo se ustavili na travniku, kjer smo imeli piknik. Ko smo vse pojedli in se spočili smo se odpravili proti cesti, kjer nas je pričakal avtobus ter nas odpeljal nazaj k šoli. Naši gostitelji so nas hitro odpeljali domov, skočili smo pod prho in se odpočili.

Ob 12.00 uri nas je pred šolo že čakal avtobus, ki nas je odpeljal na Portugalsko v Muzej kave. Sprejela nas je prijazna gospa, ki nam je predstavila vse o kavi, vrsti kave, zgodovini… Imeli so tudi veliko različnih zanimivih aktivnosti- igre, vožnja ladje, praženje kave, preizkušanje našega vonja- v katerih smo se lahko preizkusili. Na koncu ogleda so nam ponudili še kavo in obisk njihove trgovine.

Odšli smo na zasluženo kosilo v Elvas. Za konec dneva pa smo obiskali še shopping center El Faro v Badajozu. Imeli smo dve uri časa, da smo nakupili vse spominke in darila za prijatelje ter družino. Glede na to da je El Faro ogromen shopping center to ni bilo tako lahko. Ob 19.00 uri smo se zbrali pred centrom, kjer nas je spet že čakal avtobus. Pred osmo uro smo prišli v Olivenzo.

Z družinami smo odšli domov, pojedli večerjo in se pripravili na naslednji dan.

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Erasmus+, KA2 CELL, Novice, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.