Evropska vas

V torek, 8. maja smo se udeležili tradicionalnega projekta Evropska vas v Celju, kjer smo predstavljali Irsko.

Vsako leto 9. maja praznujemo Dan Evrope. To je dan, ko naša Evropa praznuje rojstni dan. Po slovenski himni, ki so jo zapeli vsi na trgu je navzoče nagovorili tudi predsednik države Borut Pahor.

Tudi naša šola se je letos pridružila projektu Evropska vas ter v sodelovanju z Gimanzijo Celje Center obiskovalcem v Celju predstavila “zeleno” Irsko. Poleg same države smo predstavili tudi različne aktivnosti, ki se izvajajo na šoli pri pouku in pri interesnih dejavnostih preko Erasmus+ KA1 projekta Odkrivanje skrivnosti irske in angleškega jezika.

Na stojnici smo predstavili irsko literaturo ter poustvarjene irske pravljice, irske ter slovenske praznike, keltske motive, irsko floro in favno, kvačkanje, irski tradicionalni ples in glasbo, irske športe,… Obiskovalci so se lahko na naši stojnici posladkali z irskimi slaščicami, ki jih je skupaj z učenkami pripravila učiteljica Karla Urleb. Lahko so se poigrali v irskem kotičku z didaktičnimi igrami, pobarvali irsko pobarvanko in se “pofotkali” v irskem foto kotičku.
Pri predstavitvi zelene države nam je pomagal tudi naš dragi irski prijatelj Dave Ryan, ki je s svojo irsko prijaznostjo pritegnil marsikaterega obiskovalca k stojnici.

Glavna točka pri predstavitvi Irske pa je zagotovo bil tradicionalni irski ples, ki so ga zaplesale naše učenke, ki plešejo pod mentorstvom učiteljice Ane Štor, ki je tudi koordinatorica Projekta KA1. Vsi navzoči so bili navdušeni nad irsko glasbo in plesom naših plesalk.

Za nami je bil uspešen dan.

 

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Erasmus+, KA1 Irska, Novice. Zaznamek za trajno povezavo.