“Gradim kariero” – tržnica poklicev

Pa je za nami še ena tržnica poklicev, ki se je odvijala 15. 11. 2018, v športni dvorani Hruševec. 

Naši učenci so skupaj z ostalimi učenci občine Šentjur in Dobje pridobili informacije o programih srednjih šol, štipendijah, omejitvah in vsem kar spada zraven. Lahko bi rekli, da so na začetku svoje poklicne odločitve. Seveda pa najprej načrt. In kam drugam po prve informacije, kot na tržnico poklicev, kjer lahko vse o srednji šoli izveš kar iz prve roke dijaka.

Tržnica poklicev z naslovom “Gradim kariero” je bila že 10. po vrsti in zelo številčno obiskana. Srednje šole in druge organizacije so se zelo potrudile ponuditi učencem čim več zanimivega in koristnega.

G. Gorazd Prah, tokratni gost tržnice, je vse zbrane pozval, da razmislijo, kako pomembno je, da “znajo učenci, dijaki in študenti prepoznati priložnosti, ki lahko pomenijo odskočno desko za njihovo kariero, in ne zgolj čakati, da pogoje ustvarijo sami. Pogoje si je potrebno ustvariti sam!”

Prav tako je za gradnjo kariere,  za tvojo super službo pomembno, da si že zelo zgodaj definiraš cilj. Seveda je dovoljeno, da si postaviš več ciljev ter jih na poti tudi menjaš. Pomembno je, da si na karierni poti ne postavljaš preprek sam, saj je ravno te najtežje premagati. Predvsem pa se je treba zavedati, da je potrebno za uspeh garati, saj le s trdim delom pride tudi nagrada.”

Želimo si, da se bodo naši devetošolci letošnje leto znali zrelo odločiti za svojo karierno pot in potem delati za to, da bodo uspešni in zadovoljni.

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Galerija, Novice. Zaznamek za trajno povezavo.