Irska v oktobru

Tudi v mesecu oktobru smo na Osnovni šoli Dramlje aktivno vključevali državo Irsko k našim dejavnostim. Pri interesni dejavnosti Kvičke – Kvačke so bili že zelo pridni, saj so si učenci že izdelali prve kvačkane izdelke (kape, šale). Učiteljica Lucija pa je povabila tudi učence, starše, stare starše, da priskočijo na pomoč s kvačkanjem ali pletenjem, saj bomo do božičnih praznikov odeli naša šolska drevesa v kvačkane “obleke”, ki jih bodo grela pred zimo.

V petek, 13. oktobra, smo imeli na naši šoli tradicionalni  Jesenski Živ – Žav s kulturnim programom, kostanjevim piknikom, jesenskimi delavnicami in tržnico. Pri kulturnem programu so sodelovale tudi učenke iz 3. in 6. razreda, ki so nastopile z irskim plesom pred širšo množico ljudi.

V soboto, 14. oktobra, so plesalke dobile še eno priložnost, da nastopijo, tokrat še zunaj osnovne šole. Z irskim plesom so nastopile na mednarodni prireditvi Bučn’ce, ki se je odvijala v Šentjurju.  Na takšen način so delile irsko glasbo in ples med množico obiskovalcev tradicionalne prireditve in pokazale prave irske plesne gibe. Čestitamo jim za pogum in prijeten nastop.

V četrtek, 19. oktobra, je učiteljica Ana obiskala mednarodno osnovno šolo Danile Kumar v Ljubljani. Spoznavala je drugačne metode in načine poučevanja pri pouku angleškega jezika. Opravila je več hospitacij in se podrobno poučila o učni metodi “Inquiry cycle”. Hvala OŠ Danile Kumar za sodelovanje.

 

V ponedeljek, 23. oktobra, sta učiteljici Ana in Lucija opravili hospitacijsko učno uro angleščine za gospo ravnateljico ter učiteljici Mario (iz Španije) in Krystyno (iz Poljske). Pri učni uri so spoznavali Irsko in njeno otroško literaturo. Osredotočili so se na irsko pravljico – Clever Tom and the Leprechaun ter preko nje spoznavali angleško besedišče, sodelovalno obliko učenja in utrjevali preko iger.

Tudi pri pravljičnem krožku pri učiteljici Barbari so učenci drugega razreda aktivno spoznavali irsko otroško literaturo in poustvarjali.

 

V četrtek, 26. oktobra, smo izvedli drugi irski kviz preko našega irskega radia. Učenci so med odmori hiteli in pisali pravilne odgovore, ki so jih vrgli v Erasmus+ škatlo. Učiteljica Eva je iz škatle izžrebala učenca iz petega razreda, ki je bil tudi nagrajen. Čestitamo!

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Erasmus+, Galerija, KA1 Irska, Novice, Obvestila, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.