Irske aktivnosti v januarju

V mesecu januarju smo tudi preko irskih dejavnosti aktivno vstopili v novo koledarsko leto.

Pri interesni dejavnosti kvičke – kvačke so nastali novi kvačkani izdelki, na katere so udeleženi učenci še posebej ponosni.

Učenci so se preizkusili tudi v kvačkanju triperesnih deteljic, ki so simbol Irske.

Spoznavali so idrijsko in irsko čipko ter ju primerjali.

Pri urah interesne dejavnosti je učence obiskala gospa Urška Lavbič, ki jim je predstavila kleklanje. Učenci so prvič imeli priložnost, da se preizkusijo v kleklanju. Hvala gospe Urški za izredno zanimivo izkušnjo.

Pri angleškem gledališču so učenci prvič preizkušali postavitve na odru.

Pri pouku so tretješolci uporabili VŽN učno strategijo. Zapisali so kaj že vedo, kaj želijo izvedeti in kaj so se novega naučili o državi Irski. Vključili so sodobno tehnologijo (računalnik), s pomočjo katere so iskali nove informacije. Novo znanje so predstavili svojim sošolcem.

1. razredu so preizkušali različne metode poučevanja angleščine, vključevali sodobno tehnologijo, spoznavali razredni jezik in ustvarjali didaktični material za pouk angleščine. Pri tem so uživali in se tudi veliko naučili.

Naši učenci so bili uspešni na mednarodnem likovnem natečaju “Igraj se z mano”. Učenci so ustvarili likovna dela, ki so bila povezana s spoznavanjem sveta in med njimi tudi Irske (irska pokrajina, keltski simboli, irska ulica). 27. marca 2018 se bodo učenci udeležili dogodka, ki bo letos na Koroškem. Vsem iskreno čestitamo! Povezava do  seznama: http://www.igrajsezmano.eu/Bodibrumetnik.aspx

Irski kotiček po novem ponuja informacije o irskih rastlinah in živalih. Tokrat so zanj poskrbeli učenci in učenke 8. razreda, skupaj z učiteljico Tatjano.

Tretješolci so primerjali slovensko ljudsko glasbo z irsko ljudsko glasbo. Ustvarili so plakate in jih predstavili svojim sošolcem.

Januarski irski radio in kviz. Čestitamo devetošolcu, ki je postal srečni nagrajenec.

Toliko o mesecu januarju in že skoraj o naši Irski.

Lepe snežne dni vam želimo!

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Erasmus+, Galerija, KA1 Irska, Novice, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.