Mladi planinci na Jančah

Na zadnjo novembrsko soboto je 50 planincev planinskega društva Dramlje, tako mladih kot malce starejših, zopet združilo korake. Vreme je bilo več kot naročeno, za naš novi podvig, cilj pa so bile Janče.

Prebudili smo se v mrzlo jutro, ampak mraz nam ni prišel do kosti, saj nas je grel adrenalin in pričakovanje ali bo vlak že pripeljal. Vstopili smo v vagon, ki je imel sedeže rezervirane samo za nas. Vožnja z vlakom, prva malica, sklepanje novih vezi in opazovanje zanimive pokrajine ob reki Savi, vse je tako hitro minilo. Imeli smo privilegij, da je vlak ustavil samo za nas, na postaji Laze. Vlaku smo pomahali v slovo, mi pa se odpravili po markirani poti proti Jančam.

Če vas zanima kje so Janče… Janče so 792 metrov visok vrh, ki se nahaja med reko Savo in dolino potoka Besnica. Z vrha, na katerem stoji planinski dom ter nekaj metrov pod njim še cerkev sv. Miklavža, se nam odpre lep razgled, ki seže na bližnje Posavsko hribovje, ob lepi vidljivosti pa razgled seže vse do Alp na severu in zahodu, proti jugu pa vse do Snežnika.

Pot je bila zanimiva, razgibana. Sprva smo se hitro povzpeli, potem pa kar nekaj časa hodili po ravnini, pred zadnjim vzponom. Vmes smo pomalicali ter občudovali pozno jesensko pokrajino. Presenetile so nas tudi drobne snežinke, pa čeprav je sijalo čudovito sonce.

Na Jančah smo se najbolj razveselili  igral in domačih živali, ki so nas prijazno pozdravljale. Odpirali so se čudoviti razgledi vse do Triglava proti severu in Snežnika na jugu. Pogreli smo se s toplim čajem, nekateri pa privoščili tudi toplo malico. Imeli so slastne pizze, joto in pasulj.

Po postanku na Jančah smo se odpravili proti Jevnici, od koder smo se z vlakom odpeljali proti Šentjurju. Ker pa včasih slike več povedo kot besede, vabljeni, da si ogledate našo galerijo in se prepričate, da se imamo na planinskih izletih res luštno.

Mladi planinci skupaj z mentorico, se zahvaljujemo starejšim za vodenje, organizacijo, spodbudne besede, pesem… in obljubimo da se vidimo v novem koledarskem letu.

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Galerija, Novice. Zaznamek za trajno povezavo.