Mladi planinci na Raduhi

Pravijo, da upanje umre zadnje. V soboto, 17.6.2023, smo po treh letih načrtovanja in odpovedovanja, le izbrali “pravi dan” in se z mladimi planinci povzeli na prvega dvatisočaka. Raduho v Zgornji Savinjski dolini.Kot že nekaj izletov poprej smo se združili s starejšimi planinci PD Dramlje ter se z osebnimi avtomobili odpeljali do izhodiščne točke – koče na planini Loka. Obetal se je čudovit sončen dan, ki je izvabil na parkirišču pod kočo že prve panoramske poglede daleč naokoli.

V kočo na planini Loka smo na začetku samo pokukali, nato pa nadaljevali pot po travniku do gozdnega roba čudovitega macesnova gozda. Sledila je slikovita stezica polna zaobljenih kamnov v breg proti Raduhi, kjer gozd zamenja ruševje ter čudovito planinsko cvetje.

Po uri in pol vzpona smo prišli na preval Durce, kjer se odpre čudovit pogled na Peco in okoliško hribovje. Vse skozi nas spremljajo tudi prepadi, v katere samo pokukamo in že po melišču nadaljujemo pot do vrha Raduhe. Čudovito vreme, odpre razglede na Kamniško Savinjske alpe na celotno Savinjsko dolino. Naredimo nekaj fotk, pomalicamo, se posladkamo, v knjižice zabeležimo našega prvega dvatisočaka in že se vračamo preko planine Arta do začetne točke vzpona. Naša malica privabi tudi kavke, ki nekaterim kljunčkajo sendviče kar iz rok.

Pri planinski koči na Loki vzamemo malo daljši postanek, pred povratkom v dolino.

Na koncu izleta moramo obeležiti tudi zaključek planinskega krožka v tem šolskem letu, zato se v Ljubnem posladkamo s sladoledom.

Za sodelovanje v tem šolskem letu se najlepše zahvaljujemo gospodu Marku Lorgerju, ki je tako skrbno, skupaj z ostalimi vodniki, načrtoval vse naše izlete. Prav tako se zahvaljujemo vsem starejšim članom PD Dramlje, ki so s svojo dobro voljo vedno spremljali naš korak, da je bil ta še bolj varen. Zahvaljujemo se tudi staršem, ki otrokom dovolijo sanjati in jih spodbujajo pri planinarjenju.

Se vidimo na planinskem taboru v juliju! 🙂

Sedaj pa na zaslužene počitnice in se srečamo spet v novem šolskem letu. Z novimi cilji in novimi načrti. Vabljeni vsi!

 

 

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Galerija, Novice, Šport. Zaznamek za trajno povezavo.