Natečaj za NAJ EKO-idejo

NARAVA

V naravi so smeti, poskrbimo, da jih ni!
Narava čista je zelo, če poskrbimo le za njo.
Hitro vrečke v roke vsi in smeti že skoraj ni.
Planet zdaj čist je!  Zdaj bolje se živi! Ko smeti na planetu ni.
In vsi živimo do konca dni, brez skrbi.

Lucija Samec in Lara Lipuš, 2.a

Pozdravljeni eko frajerji.

Se še spomnite našega povabila, da prispevate svojo naj eko-idejo, ki se jo bomo trudili uresničiti na ravni šole?

Pesmica, ki sta jo sestavili učenki 2.razreda, je čudovit primer, da ste razmišljali o tem. Kar nekaj se vas je odzvalo z idejami, kako bi postali bolj eko na naši šoli. Nekateri izmed vas bi sadili drevesa in cvetje v okolici šole, spet drugi imate idejo, da bi bili v šoli en dan brez električne energije in bi na ta način privarčevali…

Komisiji, ki so jo sestavljale ravnateljica Mirjana, učiteljici Neža in Tatjana, pa je bila najbolj domiselna ideja, da bi zmanjšali uporabo plastike, plastenk na naši šoli. To idejo je zapisala učenka 7.a, Hana Jokić. Predlaga, da na vseh dneh dejavnosti od sedaj naprej, uporabimo svoje bidone, v katere si nalijemo vodo in tako zmanjšamo porabo plastenk, ki jih navadno dobite ob šolski malici. Prav tako, pa na dni dejavnosti ne nosimo plastenk kupljenih v trgovini. In mi se bomo to tudi potrudili! Se strinjate?

Prav ta zapisana ideja je bila letos tudi že izpostavljena na šolskem parlamentu, takrat jo je izrazila učenka 8.a, Lina Batistič.  Lini, da jo je izrazila, Hani da jo je obudila, se zahvaljujemo in hkrati čestitamo.

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Galerija. Zaznamek za trajno povezavo.