Pa smo že sredi drugega tedna…

Spoštovani učenci in starši,
šola je prazna, mirna, tiha, kot da v njej ni življenja. Nič kaj podobna sama sebi. Pogreša učence in vsakdanji živ žav ter zvonec, ki v odmoru naznanja polne in glasne hodnike. Smo v drugem tednu poučevanja na daljavo in tako se že tudi pri nas kažejo prvi rezultati dela.

Vsem staršem in učencem iskrena hvala za vse povratne informacije, ki jih in jih bomo s pridom uporabljali pri nadaljnjem delu. V tem času je komunikacija med učitelji in učenci ter predvsem vami starši še kako pomembna. Pri načrtovanju učitelji upoštevamo predloge staršev in učencev ter poskušamo podajati vsebine na način, da dosežejo čim večji krog učencev. Hkrati pa z vsakodnevnim stikom skrbimo za povratne informacije in spodbudo pri delu. Učenje na daljavo nikakor ne moremo primerjati s šolskim vsakdanom, katerega smo vajeni in kjer imamo možnosti in načine, da pridemo do vseh učencev. Vendar smo vsi skupaj na isti ladji in le skupaj nam bo uspelo.

Delo za šolo naj bo tudi v prihodnje delo učenca in ne delo staršev!

Dragi učenci, veseli nas, da tako vaši starši kot učitelji poročajo, da ste ob vsakodnevni skrbi za zdravje, tudi šolsko delo postavili v center preživljanja delovnih dni doma. Učitelji vsak dan znova pripravljajo veliko zanimivih nalog in tudi nekaj izzivov. Nekaj vas ima težave z organizacijo časa za delo, spet drugi (še) niste vešči dela v virtualnem svetu. Priporočamo, da se posvetujete z učitelji oz. razredniki ali s šolsko svetovalno službo, preko elektronske pošte ali pa kar “v živo” preko različnih kanalov sodobne tehnologije. Vsekakor pa je najpomembneje, da izrazite svoje stiske. Skupaj bomo zagotovo našli rešitev.

V tem času se kar naprej vsi skupaj učimo. Od tega, kako preživeti čas doma, do tega, kako se spopadati s svojimi obveznostmi, katere želje postaviti v ospredje in katere je sploh možno v tem času izpeljati.

Sodelujmo in komunicirajmo, učimo se drug od drugega in spoštujmo drug drugega ter zavihajmo rokave vsak dan posebej.

Učenci, zavedajte se, da je šola prvotno vaša skrb. Da vas starši pri delu predvsem spodbujajo, usmerjajo in tudi priskočijo na pomoč, kadar česa ne zmorete ali ne znate sami narediti. Predvsem pa se vsi skupaj potrudimo, organizirajmo svoj dan, si pomagajmo in ne glede na vse, ostanimo prijazni eden do drugega.

Ostanite zdravi in pazite nase.
Lep šolski pozdrav!                                         Vesna Reihss Cingl, šolska pedagoginja

Takole pa samevajo hodniki in učilnice in vas res pogrešajo:

 

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.