Pobegnili smo na Gorenjsko

Ob teh vročih dnevih se tudi osmošolci z veseljem spominjajo svoje geografske ekskurzije na Gorenjsko. In za razliko od Dramelj, tam sploh ni bilo vroče! 😅

Za začetek smo imeli vodeni ogled Nordijskega centra Planica. A veste, da imajo sredi poletja v kleti 800 metrov snega? ❄Zanimivo je stopiti iz poletne vročina v ta prostor, kjer je krepko pod ničlo. Potem smo si ogledali vse skakalnice, opazovali nekatere skakalce ter se s sedežnico peljali na vrh letalnice bratov Gorišek.

Sledila je vožnja proti Mojstrani, vendar smo si vmes ogledali še enega najlepših izvirov rek v Sloveniji. To so Zelenci, kjer izvira Sava Dolinka. Imeli smo super malico s pogledom na kristalno čisto vodo in gorami v ozadju. Ko smo prišli v Mojstrano nas je čakalo interaktivno raziskovanje Planinskega muzeja, kjer smo po vseh rešenih nalogah dobili magnetke.

Ampak vse to je bilo samo uvod v glavno atrakcijo dneva – SLAP PERIČNIK! Zaradi taljenja snega visoko v gorah je bil letos slap res obilen in osvežilen. Ogledali smo si tako spodnji kot tudi zgornji slap, se sprehodili zadaj za njim in uživali v hladnem pršu vodnih kapljic. Tistim, ki pa ta osvežitev ni bila dovolj, pa smo namenili še ledeno mrzlo Bistrico. In nekaj pogumnih fantov se je celo okopalo. BRAVO!

Ohlajeni in rahlo utrujeni smo se podali nazaj v Dramlje. Mislim, da se bomo tega dne spominjali še dolgo časa… Pa prijetne počitnice! 😊

 

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Dnevi dejavnosti, Galerija, Novice. Zaznamek za trajno povezavo.