Pred počitnicami tradicionalni EKO DAN

Tudi letos smo pred prvomajskimi počitnicami izvedli Eko dan. Tokrat smo za popestritev dneva na obisk povabili pravi Planetarij. Spoznali smo kako je nastalo vesolje, zvezde, kako ločimo med planeti in zvezdami v našem osončju, pogledali ozvezdja, se naučili zakaj se lahko vedno orientiramo po zvezdi severnici in še in še…

Delavnice, ki so nam jih tokrat pripravili naši učitelji so bile res ekološko obarvane, ustvarjali smo iz odpadnega materiala – igračke, obeske, lesene lučke, okrasno drevo…, si izdelali didaktične igre in se jih igrali, ustvarili didaktične pripomočke/modele, ki nam bodo pri pouku zagotovo služili boljšemu razumevanju podane snovi, ustvarili zanimiv drameljski zemljevid, narisali in napisali stripe, ekološke zgodbice, se urili v borilnih veščinah, očistili in uredili okolico šole, nekateri pa so pobrali kup smeti na eko pohodu.

Tokratni Eko dan je bil nekaj posebnega. Otroci na parlamentu vedno podajo kakšne predloge in tokrat smo se odločili za izbor naj eko ideje. Učence smo pozvali, da na listek papirja narišejo, napišejo svojo odejo, kaj naj v šoli spremenimo in tako s svojim ravnanjem manj onesnažujemo in izboljšamo odnos do okolja.

Komisija je še pred počitnicami pregledala zapise otrok. Prispele ideje so bile kar izvirne, ampak naj eko ideja, ki se jo bomo trudili realizirati že v nadaljevanju zadnjega dela šolskega leta je zapis Hane Jokić, učenke 7.razreda. Njena ideja je, da zmanjšamo porabo plastenk oz. tetrapakov na dnevih dejavnosti in nosimo vsi svoje bidone, napolnjene z vodo. V šolski kuhinji se bomo potrudili, da takratni napitek zamenjamo z dvakratno količino sadja ali zelenjave. Upajmo, da nam uspe.

In še nekaj foto utrinkov:

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Dnevi dejavnosti, Galerija, Novice. Zaznamek za trajno povezavo.