Prijateljski obisk šole Escuelas Parroquiales del Sagrado Corazon iz Olivenze v Španiji

V dneh od 21. februarja do 28. februarja 2023 smo gostili prijatelje iz šole iz Olivenze v Španije, s katerimi smo predhodno sodelovali že v dveh skupnih Erasmus+ projektih, v novembru 2019 pa so nas prijateljsko gostili na njihovi šoli. Žal je izbruhnil covid tik pred njihovim obiskom v Sloveniji, zato so ga uspeli realizirati šele po treh letih.

Šest učencev in dva učitelja so bili nastanjeni na domovih pri naših družinah in učiteljih, ki so jih toplo sprejeli medse že prvi dan ob njihovem prihodu. V sredo dopoldan smo jih na šoli sprejeli s pozdravno slovesnostjo, dve devetošolki pa sta jih suvereno vodili in predstavili našo šolo in prostore v njej. Sodelovali so tudi pri pouku angleškega jezika, nato pa so se v spremstvu gostiteljic podali po učni poti na Uršulo. Zvečer je sledil še družabni ples v šoli.

V četrtek so bili zjutraj prisotni pri pouku, nato je sledil krajši postanek v Celju. Od tam smo se odpravili na Roglo, kjer so vsi neizmerno uživali ob prvi pravi izkušnji na snegu.

V petek smo v Solčavi obiskali center Rinka, kjer so spoznali podobo in značilnosti Logarske doline, ki so jo nato obiskali in se peš podali tudi do slapu Rinka. Sledil je vikend, ki so ga preživeli pri družinah gostiteljicah, ki so jih toplo sprejele in jim pokazale še druge kotičke Slovenije. Doma pa so predvsem ob družabnih igrah utrjevali pogovor v tujem jeziku in tkali nove prijateljske vezi.

V ponedeljek so ponovno občutili zimo na Celjski koči, sledil je ogled in kopanje v Laškem. Zvečer pa so prisluhnili našim otrokom na prireditvi “Dramlje ima talent”.

V torek smo se po še zadnji jutranji skupinski aktivnosti pri pouku od njih poslovili s kratko prireditvijo, napolnjeno s petjem, obljubami o ponovnem snidenju in mešanimi čustvi veselja, navdušenja, prijateljstva in žalosti ob neizbežnem razhodu in zavedanju, da nas bodo v prihodnosti žal ločili premnogi kilometri… Pogrešali vas bomo, dragi prijatelji!!!

Na koncu se naj zahvalimo še našim družinam gostiteljicam, ki so naredile vse in še več, da bi se naši gostje počutili domače, izkusili vse kar ima naša domovina ponuditi in spoznali najlepše kotičke Slovenije! Iz srca, hvala vam!!!

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Erasmus+, Novice. Zaznamek za trajno povezavo.