Šestošolci so obiskali drameljske lovce

V torek, 6.10.2020, so imeli učenci 6. razredov naravoslovni dan Gozd.

Prvi dve šolski uri so z izdelovanjem plakatov samostojno raziskovali zanimivosti, ki gradijo gozdove ob katerih živijo. Poleg prepoznavanja tipičnih drevesnih in grmovnih vrst naše okolice, raznih plodov in oblik lubji, pa so spoznali  kako pestra botanična pokrajina jih obdaja.

Po malici smo se peš odpravili v Jazbine, na obisk lovcem lovske družine Dramlje. Po poti smo spoznali značilne drevesne vrste, zanimive plodove in opazovali vzdolžni prerez gozdnih tal.

V Jazbinah so nas na svojem lovskem domu, pričakali trije lovci. Gospod Zdravko, ki je hkrati zaposlen tudi kot tajnik Lovske zveze Slovenije, nam je v dobri uri predstavil lovsko zgodovino, šege in navade lovcev, najbolj značilne živali, ki jih srečamo okoli naših domov… in še in še. Na koncu smo prisluhnili tudi šakalovemu oglašanju, ki se je učencem še posebaj utrnilo v spomin, lovci pa so nam postregli še s toplim čajem in piškoti.

Za sodelovanje in zelo prijazen sprejem, veliko novega znanja se Lovski družini Dramlje zahvaljujemo in kličemo na svidenje prihodnje leto.

 

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Galerija, Novice. Zaznamek za trajno povezavo.