Tradicionalni slovenski zajtrk

Tudi na OŠ Dramlje smo v petek, 17. 11. 2023, na dan slovenske hrane obeležili tradicionalni slovenski zajtrk.
Glavni namen Dneva slovenske hrane je podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje samooskrbe s kakovostno hrano iz lokalnega okolja.

Letošnji slogan zajtrka je bil Kruh za zajtrk – super dan. Vsi učenci so skupaj z učitelji 1. šolske ure pozajtrkovali lokalna živila (kruh, maslo, med, mleko in jabolko) ter se ob samem zajtrku tudi pogovorili o pomenu zajtrkovanja.

Učenci na razredni stopnji so obeležili dan slovenske hrane tudi z raznimi naravoslovnimi oz. tehniškimi delavnicami. Kot vsako leto smo tudi letos povabili na zajtrk lokalno čebelarsko društvo, katero je predstavilo svoje delovanje.

Ob pogovoru z učenci ugotavljamo, da zelo malo otrok zjutraj zajtrkuje doma, predvsem zaradi pomanjkanja časa.  Analize raziskav z razvojno-psihološkega vidika pa potrjujejo da imajo učenci, ki redno zajtrkujejo, boljše kognitivne in spominske zmožnosti ter boljšo zmožnost učenja v primerjavi z njihovimi vrstniki, ki ne zajtrkujejo, zato je pomen zajtrka pri  otrocih še tako pomemben.

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Dnevi dejavnosti, Galerija, Novice. Zaznamek za trajno povezavo.