V aprilu se je veliko dogajalo …

V aprilu smo na šoli izvajali ogromno aktivnosti povezanih z Irsko in angleškim jezikom.

Drugošolci so brali irsko ljudsko pravljico Stržek in čaplja ter poustvarjali.

Učenke turističnega krožka so v četrtek, 5. 4. 2018, na Festivalu turizmu pomaga lastna glava uspešno predstavile svojo turistično nalogo Uršula.V nalogo in samo predstavitev na turistični tržnici so spoznavanju Dramelj vključili tudi delček spoznavanja Irske in njene kulture, zato so na predstavitvi učenke 6. razreda večkrat zaplesale irski ples. Skupno sodelovanje je prineslo SREBRNO PRIZNANJE! Čestitamo vsem in še posebej mentorjema – učiteljici Karli in učitelju Robiju.

Formativno spremljanje (spremljanje učenčevega napredka) pri govornem nastopu – opis osebe. Učenci so samostojno pripravili opis osebe in ga predstavili v razredu. Na koncu so se ocenili in samoocenili s pomočjo razpredelnice. Nastali so res zanimivi opisi.

Tretješolci so prejeli velikonočne voščilnice, ki so k njim priletele z letalom, direktno iz Warringtona (Anglije). Hvala učencem šole University Academy Warrington in učiteljici Anji Žmahar. Občutki pri odpiranju in branju voščilnic so bili res nekaj posebnega.

Tretješolke prvič preizkušale nove metode in načine poučevanja po IB programu(profil učenca in sodelovanje). Učenke so se pri načrtovanju poti in iskanju predmetov po navodilih sošolk zelo zabavale. Po izvedbi nalog so se odločile za različne profile učenk. Bile so razmišljujoče, radovedne, tvegajoče, odgovorne …

Učiteljici Lucija in Sabina sta se 13., 14. in 21. 4. udeležili seminarja Zakaj in kako poučevati na prostem v sodelovanju s  CŠOD Škorpijon, kjer sta še bolj natančno spoznavali poučevanje na prostem. Outdoor Learning, Outdoor Language Learning je bil seminar, ki je predstavljal drugačen, kreativen pouk izzven tradicionalnega razreda. Na eni od aktivnosti sta ostalim udeležencem predstavili tudi Irsko in triperesno deteljico.

Prenovili smo irski kotiček. Tokrat sta pri urejanju pomagali tudi šestošolki.

2. razred je v dvojicah in trojicah v šolski knjižnici raziskoval o irskih živalih.Nastali so plakati, ki so jim bili v pomoč pri govornem nastopu. Za konec pa so še s črtičnim prikazom prikazali, katera irska žival jim je bila najbolj všeč. Pri raziskovanju v knjižnici sta jim pomagali učiteljici Lucija in Barbara.

OPZ Osnovne šole Dramlje, ki so letošnje šolsko leto prejeli zlato priznanje in priznanje za najboljšega debitanta na pevskem tekmovanju v Zagorju ob Savi, so se s študentko glasbene pedagogike Zalo Jurak in zborovodkinjo Marijo Klančar začeli učiti irsko pesem Galwayski dudaš. Že 1. vaja je bila več kot uspešna …

Domišljija in ustvarjanje irskih pravljic s tretješolci.

 

Predavanje na III. mednarodni strokovni konferenci – Promocija zdravja v vzgoji in izobraževanju. Učiteljica Lucija je v okviru projekta KA1 in KA2 (CELL) predstavila kvačkanje in vpliv na počutje vseh sodelujočih (učenci, babice, tete, učiteljice …). Udeleženci njenega predavanja so izpolnili anonimno anketo o kvačkanju, vsem pa je za prijaznost podarila kvačkan metuljček. Irska je bila vključena tudi k prispevku moč zvoka od učiteljice Ane, saj se je v šoli izvajalo poslušanje irske keltske glasbe.

23. 4. je bil svetovni dan knjige. 2. razred je na eTwinningu v projektu s šolo na Poljskem in učiteljico Izabelo Denko. Skupaj so izvajali aktivnosti tudi za svetovni dan knjige. Učenci so obiskali knjižnico, razložili pomen bralne kazalke, prebrali irsko pravljico Pravljična glasba in izdelali svoje “irske” bralne kazalke. Sodelovali sta še učiteljici Lucija in Barbara.

 

Učiteljica Ana se je 24. 4. udeležila 3. inovativnega dneva deljenja dobrih praks na OŠ Dobje v okviru inovativnosti, digitalne tehnologije (IKT), mednarodnega sodelovanja, formativnega spremljanja in zgodnjega poučevanja angleščine (CLIL).

 

Učenci, ki so obiskovali Kvičke – kvačke so na spletni aplikaciji Menti.com reševalipreprosto anketo o počutju na interesni dejavnosti. Nekateri pa bodo anketo rešili še doma.

Naše irske plesalke že vadijo nov irski ples za projekt Evropska vas, ki bo 8. maja v Celju.

9. maja je Dan Evrope in z našimi prijatelji iz Poljske in učiteljico Izabelo Denko imamo na eTwinningu skupni projekt, zato smo si poslali kartice na temo Evrope in Irske. Otroci so napisali sporočila v slovenskem, angleškem in madžarskem jeziku. Šli smo na pošto Dramlje in odposlali pismo na Poljsko. Komaj čakamo, da bomo po počitnicah tudi mi odpirali pismo…

Učenci predmetne stopnje pri kuharski delavnici kuhali in pekli ter seveda tudi jedli. Z njimi sta bili učiteljici Marija in Saša.

Tretješolci so pri pouku razvijali zmožnost interdisciplinarnega povezovanja vsebin. Medpredmetno povezovanje spoznavanja okolja, slovenščine, matematike, glasbe in likovne pri učni vsebini ODPADKI. Vključili smo tudi sodelovalno učenje in formativno spremljanje. Na koncu so učenci ustvarili še lastne reciklirane razredne igre, s katerimi so se poigrali.

Toliko o naših mnogih aktivnostih v mesecu aprilu.

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Erasmus+, Galerija, KA1 Irska, Novice, Obvestila, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.