Mednarodni projekt iEARN

V šolskem letu 2018/19 so se učenci OŠ DRAMLJE odločili, da poiščejo čisto nove prijatelje. Preko mednarodnega projekta iEARN so ČETRTOŠOLCI pod mentorstvom Urške Jeranko Perkovič in Eve Jazbec Leber spoznavali novo kulturo, običaje ter utrjevali uporabo tujega jezika.

Učenci 4. A so spoznali učence 5. razreda šole Gymnasium 1 iz kraja Borisov v Belorusiji. Da bi se bolje spoznali, so pričeli s pisanjem pisem, v katerih so se v angleškem jeziku naučili pisno predstaviti, povedati nekaj o sebi in postavljati vprašanja. Z Belorusi so si izmenjali fotografije in si na kratko predstavili svoji državi. Učenci so vsak mesec zelo nestrpno čakali pisma in z velikim zanimanjem nanje odgovarjali.

Učenci 4. B pa so spoznali nove prijatelje iz Pakistana. Niti sanjalo se nam ni, kje je ta država. A v tej državi govorijo drug jezik? A tam ni zdaj jutro? Tolikooo novega smo se naučili, spoznali njihovo državo, kulinariko, jezik in vero. Res je bilo zanimivo! Pisali smo si, posneli video in se tudi gledali preko kamere. Sedaj pa komaj čakamo naslednje šolsko leto, da si napišemo, kaj vse smo počeli med počitnicami.

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Galerija, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.