Športno druženje z varovanci Doma Nine Pokorn

V okviru mednarodnega projekta CELL smo v športnem parku OŠ Dramlje pripravili program za funkcionalno vadbo z lastnim telesom, ki omogoča različne načine in oblike trenažnega procesa. Rdeča nit vadbe je vadbena metoda »FARTLEK – IGRA HITROSTI«. Vpliv vadbe na človeško telo je celosten in večplasten in  je primeren za ljudi vseh starosti in različne telesne pripravljenosti. Ker se je v preteklosti vadba z učenci izkazala za zelo uspešno, smo sodelovanje razširili. Povezali smo se z gospo Bredo Arzenšek, ki je vodja enote Doma Nine Pokorn v Dramljah, kjer nudijo oskrbo odraslim osebam s posebnimi potrebami.

V mesecu maju smo se na lep sončen petek, dogovorili za srečanje v športnem parku OŠ Dramlje. Po začetnem pozdravu in kratki predstavitvi smo pričeli s prvimi tekaškimi koraki. Skupaj smo se najprej razgibali in primerno ogreli. 15 sodelujočih je z zanimanjem izvajalo zabavne in nevsakdanje športne naloge. Poleg tekov smo preizkusili tudi koordinacijsko mrežo, sodelovanje v parih, izvajali smo vaje za moč, ravnotežje, gibljivost in splošno koordinacijo.

Znova se je tovrstna metoda pokazala kot zelo učinkovita, saj smo s pomočjo igre in raznolikih vaj uspeli izvesti kvalitetno uro športa, ob kateri smo se utrudili, sprostili in zraven tudi zabavali. Športno druženje je minilo hitro, v zelo prijetnem in sproščenem vzdušju. Obljubili smo si, da se kmalu spet srečamo .

 

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Erasmus+, KA2 CELL, Novice. Zaznamek za trajno povezavo.