NARANGEO 3

Po lanski obuditvi sodelovalnega vikenda NARANGEO, smo letos dejavnost v petek 21. in soboto 22.aprila izvedli ponovno. Skupna tema so bila čudesa sveta! Format je ostal isti: 21 učencev in učenk razdeljenih v tri skupine in sodelujoči učitelji.   V dveh dneh smo izvedli tri x po tri enourne delavnice, tradicionalno spekli pico, se skrivali po šoli, v igri “resnica ali izziv” izvedeli veliko drug o drugem, poslušali pravljico za lahko noč in načrtovali sodelovalni vikend v prihodnjem šolskem letu.

Pri naravoslovnem delu Narangea, ki ga oblikuje učiteljica Tatjana Završnik, so učenci ob pomoči didaktične igre spoznavali znane in manj znane kotičke sveta, ki predstavljajo svet čudes. Zanimivo živalstvo, rastlinstvo in dejstva so otrokom vzbudila zanimanje po še.  Pri geografsko-zgodovinskem delu, ki je plod idej učitelja Simona Hebarja, so učenci spoznavali 7 čudes antičnega sveta, jih iskali na zemljevidu ter jih vrisovali na časovni trak zgodovine. Na koncu so še sami skušali sestaviti seznam današnjih čudes. Pri angleščini in učitelju Mitji Logarju, pa so bila v ospredju “the wonders of Great Britain and Ireland”. S pomočjo iztočnic so učenci naravne in kulturne znamenitosti britanskega otočja odkrivali samostojno z uporabo tablic in o vsaki za svoje prijatelje v skupini pripravili kratko predstavitev v angleškem jeziku. Ob koncu, smo z veseljem ugotovili, da se različne generacije otrok v znanju, poznavanju med sabo lahko vzajemno dopolnjujejo in odlično sodelujejo.

V soboto po tretji izvedbi delavnic, so učenci podali povratno informacijo o tokratni izvedbi sodelovalnega vikenda in skupaj z mentorji načrtovali še sodelovalni vikend v naslednjem letu. Dejavnost je pripravil in vodil učitelj Simon Hebar.

Sodelovalni “vikend” NARANGEO je ponovno v celoti uspel in učenci so v svojih odzivih izrazili zadovoljstvo s takšno obliko dela in si zaželeli še več podobnih dejavnosti, ki jim dajejo drugačen vpogled v snov, šolsko delo in odnose med njimi in učitelji, ki so v šolskem vsakdanu pogosto omejeni s časom in napeti zaradi ocenjevanj in šolskih pravil.

Se vidimo v 2024!!!

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Galerija, Novice, Projekti z značkami , , . Zaznamek za trajno povezavo.