Občinski otroški parlament

Mladi parlamentarci ponovno razpravljali in podali ideje ter predloge o izboljšavah v šolskem sistemu.

V sredo, 27. marca 2019, smo se predstavniki naše šole udeležili občinskega otroškega parlamenta, na katerem so sodelovale vse osnovne šole občine Šentjur in Dobje.

Parlament, ki ga je vodil g. Uroš Kuzman, je potekal v dvorani IKC Šentjur.

Po pozdravu ga. Albine Karmuzel, se je parlament pričel s predstavo The new girl, ki je bila lansko leto uprizorjena v Varšavi. Seveda smo jo zaigrali učenci – člani angleške gledališke skupine OŠ Dramlje.

Tema otroškega parlamenta je že drugo leto Šolstvo in šolski sistem. Prvo leto je bilo namenjeno raziskovanju, analiziranju sistema in stanju v naših šolah ter primerjavi z drugimi šolskimi sistemi. Letošnje leto pa smo teorijo prenesli v prakso.

Po skupinskih predstavitvah, je vsaka šola predstavila svoja mišljenja o šoli, morebitne spremembe, projekte, delavnice in številne druge teme, ki se dotikajo našega življenja in dela v šoli.

Naša skupina se je osredotočila na spremembe, ki smo jih mi, učenci vpeljali v osnovno šolo. Prav tako smo spregovorili o odnosih, preizkusih znanj, klopcah pred šolo, športnih igrah, ki si jih še vedno želimo med razredi, ipd.

Po predstavitvah, je g. Uroš Kuzman nagovoril vse prisotne, nato pa smo izbrali predstavnika, ki se bo aprila udeležil nacionalnega parlamenta v Ljubljani.

Na občinskem parlamentu smo se zelo zabavali, sploh ob komentarjih g. Kuzmana (profesorja matematike 🙂 ), se naučili kaj novega, predvsem pa uvideli, da spremembe na šoli so mogoče in da smo mi tisti, ki jih lahko naredimo. Pričeti pa moramo pri sebi.

Mentorica: Vesna Reihss Cingl

 

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Galerija, Novice. Zaznamek za trajno povezavo.